Az egyetemek einstandolását ellenállás nélkül nyelték/nyeltük le

2023. január 11. 22:26

Az Erasmus-ügy megmutatja az értelmiség felelősségét.

2023. január 11. 22:26
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Az Erasmus-ügy egyáltalán nem csak a kormánynak üzen, hanem a valóságot látó, de a hatalommal szembeszállni nem merő, esetleg megalkudni hajlandó értelmiségnek is. A külföldi ösztöndíjak befagyasztását okozó folyamatot, az egyetemek nyílt einstandolását ugyanis értelmezhető ellenállás nélkül nyelték/nyeltük le. Leginkább az »úgysem tehetünk semmit« című önbecsapás lehetett az ok, rosszabb esetben pedig a »de legalább jön EU-s pénz a kutatásba« jellegű magyarázat.

Az Erasmus-ügy kíméletlenül megmutatja, hogy milyen nagyot tévedünk, ha nem vagyunk hajlandóak mindent megtenni a szabadságunkért (például mert »csak szimbolikus ügyeknek« tartjuk ezeket), vagy ha azt hisszük, a hatalommal kötött kompromisszumoknak nem lesz már rövid távon is komoly, negatív következménye (hosszabb távon pedig eljutunk az ország végleges lecsúszásáig és izolációjáig).

Az Erasmus-ügy megmutatja az értelmiség felelősségét.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. január 13. 15:49
Hát akkor még mindig itt tartunk.A semmiből él meg jól ez a [email protected]ól mondják, erre születni kell.
amca
2023. január 13. 06:21
A világ 1etlen rücsköspofájú lyukkas zokni orvos állata, szeretett VONA kuratóriumi elnök lenni. Még a sógora Márki Majmun is kirúúúúúúúúgta.
Lajoss
2023. január 12. 16:26
Undorító pártállamban élünk.
Tisza009
2023. január 12. 15:52
Nem lenyeltük, te barom, hanem megszavaztuk. A legutolsó tanársegédet is megszavaztatták titkosan. Legalább, tájékozódj, mielőtt ítélkezel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!