Kiment a társasház elé a miskolci férfi, de egy kígyó fogadta a bejáratnál

2024. április 27. 21:08

Sokak szerint valójában egy siklóról van szó.

2024. április 27. 21:08

Nyitókép: Getty Images / dadalia

 

Nem mindennapos dolog történt azzal a miskolci férfival, aki kiment a társasház elé, amelyben lakik, ugyanis egy kígyónak tűnő hüllő fogadta a bejárat előtti lépcsőn – számolt be az esetről a Tények.

A férfi által a Facebookra feltöltött videó kommentszekciójában azonnal megindult a találgatás, hogy vajon egy hazánkban őshonos hüllő csúszott be a városba vagy esetleg egy terráriumból szökött el. A hosszászólük többsége szerint ugyanakkor nincs oka pánikra a miskolciaknak, mivel csak egy közönséges siklóról van szó.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. április 28. 10:16
A fejét látva nem hiszem, hogy őshonos!
bagoly-29
2024. április 28. 07:53 Szerkesztve
Ja, ha az iskolában nem a papucsállatkával s hasonlókkal foglalkoznának (ki látott már az életben ilyent? s nem mikroszkóp lencséje alatt), hanem olyan élőlényekkel amelyekkel akárki találkozhat kies hazánkban, akkor az iskolázottak nagy része fel si ismerné őket s nem pánikolna miattuk. (biológus vagyok)
petya-806
2024. április 28. 06:59
Jájj more, ez nagyon kígyó!
2024. április 28. 06:52 Szerkesztve
Sajnos nem lehet közelről látni, de mintha lenne a fejrészen sárgás folt. Ha volt, akkor vízi sikló, mivel a test sötétebb színűnek tűnik, mint a zöldesebb, khakis, világosabb színű erdei siklónál. HA nem volt sárga folt és pettyezés a testen, akkor erdei sikló. A fej kicsi ovális, nem nagy, nem háromszög alakú, azaz biztos, hogy sikló, amit a meleg kő vonzott oda. A hüllőket vonzza a meleg, különösen ilyen nagy hőingadozás után. VÉDETT! A siklók közül nálam a rézsikló viszi a prímet egyedi megjelenése miatt (a fején dupla szarvszerű rajzolattal). Az erdei sikló a leghosszabb, nálam a melléképület gerincét végig érő példány is mászkál, telefonos felvételem van róla :-) Egyszer megijeszthettem egy kisebb, talán egyéves példányt és majdnem a nyakamba esett a mogyoró bokorról. Nem tudom, hogy melyikünk ijedt meg jobban, de ő nagyon gyorsan elszelelt a vadszőlő alatt. Az esőgyűjtő környékén és a komposzt körül mindig van egy-kettő. Utóbbiba rakják a tojásaikat, legalábbis nálam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!