Kipukkadóban a szankciós hazugság lufi

2022. október 20. 06:42

Abba kéne hagyni végre a hazudozást!

2022. október 20. 06:42
null
Szent-Iványi István
Facebook

„Kipukkadóban a szankciós hazugság lufi

Kérem vessenek egy pillantást a rotterdami gázártözsde legfrisebb állására. Jelenleg a gáz napon belüli kereskedése 119 EUR/MwH áron megy. 2021. december 22-én a gáz ára ugyanezen a tőzsdén 130 EUR/MwH volt. És a gáz ára egyre csak megy lejjebb.

Hol volt tavaly decemberben szankció? Még háború sem volt. Akkor tehát tényleg a szankciók miatt olyan drága a gáz (ami egyébként olcsóbb, mint tavaly decemberben)? Ugyanez a helyzet a kőolajjal is. Amikor tavaly novemberben bevezették az üzemanyag ársapkát, akkor a világpiaci ár 90 USD/hordó volt, most az orosz kőolaj, amit döntően mi is használunk, 70 USD/hordó körül van. Tehát mind a gáz, mind a kőolaj olcsóbb most, mint a háború és a szankciók előtti ár. Ne hagyják magukat becsapni!

Abba kéne hagyni végre a hazudozást!”

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julius68
2022. október 20. 21:18
Most fog csak igazán berobbanni az energiaválság 2022. október 17. 8:32 Az EU december elejétől betiltja az orosz kőolaj importját. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a lépés újabb szög lesz az európai gazdaság koporsójába. Még június elején született meg az a szankciós döntés, amelynek értelmében december 5-től tilos a nyersolaj importja Oroszországból. Ugyanez a szankció a finomított kőolajtermékek esetében jövő év február elejétől vezeti be a tilalmat. A kivételt azok a tagállamok jelentik, amelyek csővezetékes szállítással vásárolnak Moszkvától olajat, és földrajzi elhelyezkedésük miatt nincs más lehetőségük a beszerzésre. Ennek értelmében Magyarországot nem érinti az intézkedés, az ellátásbiztonságot tehát a kormánynak az olaj esetében is sikerült biztosítania.
amca
2022. október 20. 18:54
Ez igazi rafkó kóbi. Elvileg életfogyt a börtönben a min. Ezek mindig megússzák. Gondolom naponta megy Gétzy Getzyhez itatásra.
Aerion
2022. október 20. 18:13
Azt mondja a szadesznáci, hogy ugyanaz az ember, aki 2021 decemberében még nem volt hasbarúgva, összeverve, nem volt a feje betörve, de márciustól augusztusig igen, de októberben már megint nem. Azzal nem is történt semmi baj. És már nem is fog vele történni semmi probléma. Mert az, hogy most éppen nem rúgják tökön, az azt jelenti, hogy holnap se fogják. Ez egész biztos? Hány hétre is elegendő Németország gáztartaléka? 10 hét? Vagy 12? Németországban a fűtési szezon 2023 április végéig tart. Németországban nincs elég, és már nem is lesz elég gáz. De minden rendben van.
Troppauer Alfréd
2022. október 20. 16:49
Ahh... hát eddig nem tudtam, hogy a rotterdami gázártőzsdét és Magyarországot gázszállító vezeték köti össze... de ezek szerint múlt éjjel megépült. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!