Ezt is megéltük: irigykedve harcolnak Magyarország ellen a spanyolok

2024. május 02. 11:23

Miközben a spanyol kormány mindenáron megakadályozná az évszázad magyar felvásárlási üzletét, addig az elemzők dicsérik Magyarország gazdaságpolitikáját.

2024. május 02. 11:23
null

Nyitókép: AFP/Josep Lago

Bár a magyar kormányt számos kritika éri az Európai Unióban, lakossági támogatottsága annak köszönhetően kimagasló, hogy költségvetési politikája lehetővé tette az ország számára a külföldi befektetések növelését, miközben a munkanélküliségi rátát történelmi mélypontra csökkentette – írja a spanyol El Debate. A cikk megjegyzi, a társasági adó csökkentésének köszönhetően Magyarországnak sikerült külföldi befektetéseket vonzani különböző régiókból, és eközben stabil üzleti környezetet teremtett a multinacionális vállalatok számára.

Az intézkedésekkel sikerült enyhíteni a fiskális nyomást és növelni a magyarok vásárlóerejét. 2010 óta az egy főre eső GDP láncolt volumenindexben Magyarország 44 százalékkal, míg az EU többé része átlagosan 16 százalékkal nőtt, Spanyolország pedig mindössze 9 százalékkal

– állapítja meg az elemzés.

Miközben tehát Spanyolországban elismerik a magyar gazdaságpolitikát, a kormány mindent megtesz az évszázad magyar felvásárlási üzlete ellen, akár a spanyol adófizetők pénzét is felhasználva.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. május 02. 13:21
Biztosan azért irigykednek, hogy amíg Magyarországon 40 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, Spanyolországban csak 3%-kal. Ezért menekültek oda a szaros pelenkások is. 🤣🤣🤣🤣🤣
verkez
2024. május 02. 13:04
Érdekes, a MALÉV helyzetén nem volt szabad állami pénzből segíteni. Akkor most hogy is van ez?
monuskaroly
2024. május 02. 13:04
Azon kívül, a magyar lakosság megtakarítása 2010-ben 10.000 milliárd volt, ma 50.000 milliárd. Lehet hüppögni libsik!!!
stormy
2024. május 02. 12:37
"2010 óta az egy főre eső GDP láncolt volumenindexben Magyarország 44 százalékkal, míg az EU többé része átlagosan 16 százalékkal nőtt," a gdp-t nem lehet megenni és nem is jelent semit. csak egy kamu szám a kamu nyugati gazdaság tápolására. ha annyira számít a gdp és a pénz értékének alapja, hogyan lehet 1 ukrán hrivnya 10 forint? hogyan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!