Brutális mélyrepülésben az Újpest, miben bíznak még a teljesen tanácstalan Vignjevics esetében?

2024. február 07. 15:39

Október vége óta egyszer játszottak döntetlent és nyolcszor szenvedtek vereséget, de az újpestiek továbbra is a kispadon tartják edzőjüket. Kérdés: meddig?

2024. február 07. 15:39
Nebojsa VIGNJEVICS

Egészen döbbenetes: még a korábbi években produkált újpesti mélyrepülést is tudják fokozni a Megyeri úton. Azok után, hogy rendszeresen a kiesés elől menekülnek az újpestiek a labdarúgó NB I-ben, majd egy jó tavaszi sorozattal megmenekülnek a búcsútól, most a szerb vezetőedző, Nebojsa Vignjevics hathatós közreműködésével megint sebességet váltottak a tabella alja felé száguldva. Október vége óta egyszer játszottak döntetlent, decemberben a ZTE otthonában, és nyolcszor szenvedtek vereséget, de az újpestiek egyelőre továbbra is a kispadon tartják edzőjüket.

Pedig a háttérben kezdenek megnyugtatóan rendeződni a dolgok: mint arról beszámoltunk, kedden délután pont került egy 13 éves történet végére, hiszen az újpestiek belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet eladta az egyesületet a MOL-nak. A klub közleménye szerint aláírták a hivatalos dokumentumokat, a tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás azonban várhatóan csak nagyjából három hónap múlva, 2024. április végével történik meg.

Ezt is ajánljuk a témában

A Nemzeti Sport értesülései szerint a jövőben Benczédi Balázs bankár vezetheti a klubot. Benczédi a Magyar Fejlesztési Bank és az MVM igazgatósági tagja, korábban többek közt a Gránit (korábban Diófa) Pénzügyi Alapkezelő vezérigazgatójaként tevékenykedett.

A háttérben tehát rend van, de legalábbis rend lesz, a pályán viszont egyre nagyobb a káosz. Miután kedden hazai pályán a debreceniektől is kikapott az Újpest, érthetően letargikusan értékelt a lilák felkészítéséért felelős szakember, Nebojsa Vignjevics.

„Nem kifogásokat keresek, de többször elmondtam, milyen volt a játékunk az első 10-11 forduló során, amikor egészen a harmadik helyig jutottunk a tabellán, illetve hogyan alakult utána a csapat teljesítménye, milyen döntéseket kellett meghoznunk, mit kellett megváltoztatnunk és ez milyen hatással volt a csapatra” – fogalmazott a sajtótájékoztatón a vezetőedző.

Egyes hírek szerint az MTK elleni vereség után az újpesti drukkereknek megígérte, hogy felajánlja a lemondását, ám a sajtó képviselői előtt árnyalta a képet.

„Úgy fogalmaztam, beszélni fogok Roderick Duchatelet-vel, ennyiben maradtunk. Jelenleg azzal főzünk, amink van, a közeljövőben meglátjuk, hogyan tudunk kilábalni a gödörből, biztosan vannak dolgok, amik hiányoznak a csapatból, bízom benne, hogy megoldást találunk erre a következő hét-nyolc napban” – majd kérdésre válaszolva hozzátette:

Ebben a pillanatban nem tudok választ adni, hogyan lehet képes a csapat kilábalni a gödörből, de ahogy mondtam, a következő napok megoldást hozhatnak”

– jelentette ki Vignjevics.

A kérdés csak annyi, hogy ezt a megoldást, az NB I-ben való bennmaradás kiharcolását vele képzelik-e el a vezetők a Szusza Ferenc Stadionban.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. február 07. 18:21
Amúgy a focisták nem tudjak mit kell a pályán csinálni?
llnnhegyi
2024. február 07. 16:11
Bizalom erősítés,lelki fröccs hiányzik nekik... A vezetés még nem jött rá erre...
llnnhegyi
2024. február 07. 16:07
Ki kell rúgni a Somos András féle szurkolókat...-:))
letsgobrandon-2
2024. február 07. 15:50
De most ciki kikapni a Lokitól ? ..majd , ha a BMW , meg a CATL fogja szponzorálni akkor mi lesz ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!