Zalai Toszkána: Széles Gáborhoz kerültek a sármelléki Hévíz-Balaton Airport épületei

2014. október 04. 09:01

A felszámolóval kötött szerződés eredményeként az SGH Aviation Kft.-hez kerültek a sármelléki repülőtér eszközei. Széles Gábor saját flottával lendítené fel a repülőtér forgalmát, és – a zalaszentgróti fideszes polgármesterjelölt győzelme esetén – téglagyárat is venne a térségben a meglévő szállodája, üveggyára és asztalosüzeme mellé.

2014. október 04. 09:01

Pénteken szerződést kötött a felszámoló és a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó SGH Aviation Kft. a sármelléki Hévíz-Balaton Airport eszközvagyonának értékesítéséről – számol be a Magyar Hírlap. A sármelléki repülőtér eszközei (a terminál épület, a rendőrségi épület, az üzemanyag állomás, a cargo raktár és a porta, valamint az ezekhez tartozó ingóságok) felszámolt cégek tulajdonában voltak, erre próbált vevőt találni a Vectigalis Zrt. A vagyonelemekre meghirdetett pályázatot követően a felszámoló Linusz Imrével kötött szerződést, ám mivel a vevő az előírt határidőig nem fizette meg a vételár előlegét sem, ezért szerződést bontott vele. Ezek után a felszámoló a pályázaton második legjobb ajánlatot benyújtó SGH Aviation Kft.-vel kötött szerződést.

Széles az általa birtokolt Magyar Hírlapnak adott interjúban arról beszélt, hogy komoly tervei vannak a térségben: „Az az álmom, hogy Zala megyéből egy kis Toscanát építsünk.” A nagyvállalkozó összesen 120-140 milliárdos beruházást tervez Zalacsányon, Sármelléken pedig 30-40 milliárd forintos fejlesztésről beszél. A Zala Springs terv részeként már elkészült a Batthyány-kastély és -kúria felújítása, valamint folyamatban van a korábban egy ír befektető által félbehagyott golfpálya befejezése Trent Jones tervei alapján. Sármelléken 60-100 millió euróból saját flottát, amihez befektetőket keres.

Széles Zalacsányban bezárt üveggyárat, Zalaapátiban pedig egy szintén nem működő asztalosüzemet is megvásárolt, az előbbi azóta már működik is, egyelőre egy műszakban. Azt ígéri, hogy Zalaszentgróton is újraindítja a téglagyárat, ha a fideszes jelöltet választják polgármesternek.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. július 04. 21:56
csak a fidesz oligarchák akik jobban teljesítenek, ha zabrálásról van szó.
Fahrenheit 451
2015. július 04. 21:55
"kiderült, hogy az ön vállalkozása nyerte meg a sármelléki reptér vagyonelemeire kiírt pályázatot. Néhány hónapja még arról szóltak a híradások, hogy egy Linusz Imre nevű vállalkozó a befutó" Sármellék a volt szovjet katonai bázis reptere, ahol egy vagyon közpénzért tisztították meg a talajt a kőolajszármazékoktól, mielőtt bagóért átjátszották egy fideszcsicskának, mert egyre több orosz utazik arra és felvásárolják az egész környéket, Hévízt is beleértve. nekik készül a szicília. http://archiv.sarmellek-zalavar-projekt.com/projektrol/repuloter
Fahrenheit 451
2015. július 04. 21:55
"Azt ígéri, hogy Zalaszentgróton is újraindítja a téglagyárat, ha a fideszes jelöltet választják polgármesternek." azzal zsarol, hogy csak ha fidesznyik nyer, akkor ad munkát. különben nem.
Fahrenheit 451
2015. július 04. 21:55
1. Zsarolás Btk. 367. § (1) "Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön" 2. Aki Magyarországból hasznot húz, az Magyarország érdekeit képviselje, ne csak a fidesz pártét. Magyarország ne legyen pártállam! 3. A fidesz mindent megtesz azért, hogy ne kelljen befeketíteni, hanem valóban olyan fekete legyen, hogy azt már csak közölni kelljen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!