Kukkolta a vendégeket a balatoni szállásadó, nem lett jó vége a „kamerázásnak”

2024. április 09. 18:45

Gyanútlan vendégek fürdőruha nélkül – az emeleti teraszról leszerelt kamerát a belső udvarra helyezte át a tulajdonos.

2024. április 09. 18:45
null

Nyitókép: a kép ilusztráció / Shutterstock

Kamerákkal figyelte meg vendégeit és szomszédait egy Balaton-parti szállásadó még tavaly, ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elrendelte az étkezőben elhelyezett, illetve a belső udvarra és jacuzzira irányuló kamerák leszerelését, és hárommillió forint adatvédelmi bírságot szabott ki rá – írja a sonline.

Gyanútlan vendégek fürdőruha nélkül

A NAIH vizsgálata során a kamerák SD-kártyáin több hónapnyi felvételeket találtak. Köztük több olyan felvétel is volt, ahol a szaunából kijövő gyanútlan vendégek fürdőruha nélkül láthatók. A NAIH által vizsgált időszakban a szállásadó tájékoztatása szerint 1300 vendég szállt meg. 

A megyei portál rávilágít: sajátos mellékszála a történetnek, 

hogy a vendégeit megfigyelő szállásadó nemrég beperelte szomszédját, Dezső Lászlót és feleségét. 

A bekamerázás híre felkerült egy siófoki közösségi Facebook-csoportba, ezt követően tett ellenem és a házastársam ellen becsületsértés és rágalmazás vétsége miatt feljelentést a szállásadó, mondván, az általa képviselt gazdasági társaságot sérelem érte. Szerinte az oldalon megjelent kommentek okán lelepleződött és foglalásokat mondtak le” – magyarázta a sonline-nak a beperelt szomszéd.  

Az ügyben idén márciusban volt az első meghallgatás a Siófoki Járásbíróságon.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­­­y­o­­k­ ­­­v­­­á­­­r­n­­a­k­­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
goldie-2
2024. április 10. 12:19
Nem tudom felfogni, hogy milyen örömöt okozhat valakinek a kukkolás?
bikfic-0
2024. április 10. 07:06
Meg is van az új államtitkár a Poloskapetike kormányában.
a straight cold player
2024. április 09. 22:51
Zsolakomarom írja: ,,a szallasado nem kukkolhat....de az allam igen ez orban torvenye" Hülye tót! A szállás adó nem nyomtathat pénzt az állam igen. A szállásadó nem tarthat fenn erőszakszervezetet az állam igen A szállásadó nem tarthat fenn titkosszolgálatot, az állam igen A szállásadó még nagyon sok mindent nem csinálhat amit az állam igen. És ez nem Orbán törvénye, hanem minden demokratikus állam alapvetése! Ettől még te utálhatod Orbánt, sőt hülyeséget is beszélhetsz, hisz ez demokrácia, de ne csodálkozz, ha hülyének néznek! És erről sem Orbán tehet! (Tudom, hogy szerinted igen!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!