Táji értékek és kulturális hagyományok négy percben

2014. szeptember 08. 12:04

A Szatmárcsekén megrendezett Kulturális Filmek Fesztiválja döntőjében Magyari Tekla és Simó Csaba kapta a legjobb filmért, Szabados Tamás a legjobb operatőri munkáért járó díjat.

2014. szeptember 08. 12:04

A hétvégén tartották Szatmárcsekén a Tudósítók.hu által szervezett első Kulturális Filmek Fesztiválja döntőjét. A rendezvény témája a falu kulturális élete, a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzése volt, a rendezők szándékai szerint a versenyfilmek segítenek megérteni a falusi kultúra, és azon belül is a hagyományok, a táji értékek szerepét a magyar kultúrában. A fesztiválra legfeljebb 240 másodperc hosszú filmekkel lehetett nevezni.

A 41 nevezett alkotás közül 29 videó került a középdöntőbe, amiből a Tudósítók.hu tagjai által nevezett filmek közül 5 videót a szervezők, további ötöt a zsűri szavazott be a döntőbe. A zsűri elnöke Kerényi Imre rendező, tagjai Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője és Bolyáki Attila, a Tudósítók.hu vezető koordinátora voltak.

A legjobb filmért járó 800 ezer forintot a Székelyudvarhelyről nevezett, Magyari Tekla és Simó Csaba által készített A szerencse kovácsa című film kapta:

A legjobb operatőr díjat és az azzal járó 200 ezer forintot Szabados Tamás kapta A csitári hegyek alatt című filmjéért:

A közönségdíjat és a hozzá járó 200 ezer forintot a Tudósítok.hu videóportálon legtöbb lájkot és megosztást elérő, Őrzők földje című film alkotója, a Csíkszeredából nevezett Hompoth Loránd kapta:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 100 ezer forintos különdíját Rózsa Tamás, Ujvárosi Márk kapta Az én Jászdózsám filmjükért:

Szatmárcseke különdíját a Gál Katalin kapta A világörökség és a füstölt szalonna című alkotásáért:

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!