Beismerték az oroszok – az ukránok átkeltek a Dnyeperen

2023. június 28. 14:03

A Rybar katonai blog szerint az ukrán egységek „komoly” támadásra készülhetnek.

2023. június 28. 14:03
null

A Rybar katonai blog számolt be arról Telegram-oldalán, hogy folytatódnak a harcok az Antonovszkij híd térségében, az ukrán egységek a Dnyeper folyó bal partján, a Dacha melletti átkelő maradványai alatt vertek sáncot. A beszámolójukat azzal folytatták, hogy kedden

az orosz légierő repülőgépei megpróbáltak csapást mérni a folyó bal partján lévő ukrán rejtekhelyekre, de nem jártak sikerrel.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy a ВСУ S-300-as föld-levegő rakétarendszereket telepített Szadovojéba és Pravdinóba, hogy levadásszák az orosz harci gépeket. Ez megnehezítette a frontvonalbeli repülés számára a célpontok megcélzását ezen a területen.

Arra is kitértek, hogy a dnyipropetrovszki területről megkezdődött az ukránok 93. brigádjának vészhelyzeti átcsoportosítása az Antonov hídhoz és a Kahovka vízerőműhöz. Mint ismert, a 93. brigád a Bahmut melletti harcok után átszervezésen esett át. Antonivkánál már pontonátkelőket és ukrán mérnökcsapatokat is észleltek. A blog szerkesztői szerint ez arra utal, hogy „az ukrán csapatok megkísérelnek egy komolyabb átkelést is a folyón”.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: CELESTINO ARCE / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2023. június 29. 15:58
Na most vesztett ukraina. Felperzselt föld.
Zolotarjov
2023. június 29. 07:33
Hol tart most ez a kis ügyeletes egyperces..?:)
tictac
2023. június 28. 21:14
Mennyi orosz robotkatona van ezen a szopó oldalon. A hétvége után megjött megint a harctéri optimizmus. Még egy hétig lőhették volna egymást a muszkák. Lesz még sok sok ork pörklt.
Obsitos Technikus
2023. június 28. 19:59
" Dacha melletti átkelő" Dacsi. Mind az ukrán, mind az orosz nyelvből átírva. Ott van az Antonovszkij-hídfőnél, lényegében egy nyaralófalu a Dnyeper árterében, tavak, folyócskák, mocsarak között. A Konka folyó után kezdődik a "szárazföld" onnan vagy 4-5 km-re. Ha át is mentek, olyanok ott, mint a bujdosó Toldi Aranynál, zsombék, nádas, réti toportyán. Egy hétig ott aszalódnak, szedhetnek madártojást. Az oroszok meg kiülnek a Konka partjára, és szépen lelövöldözik a kiéhezetteket. https://www.openstreetmap.org/#map=14/46.6540/32.7124
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!