Emmy-díjra jelölték Rév Marcellt

2021. július 14. 08:17

A magyar operatőrt az HBO számára készített tévésorozat, az Eufória egyik epizódjáért terjesztették fel a kitüntetésre.

2021. július 14. 08:17
null

A Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia kihirdette az idei Emmy-díj jelöltjeit, akik közt magyar alkotót is találunk: Rév Marcell operatőrt az Eufória sorozat egyik epizódjáért terjesztették fel az elismerésre – számolt be a magyar.film.hu. A legrangosabb televíziós díj a Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (Academy of Television Arts & Sciences) által kiosztott Emmy-díj, melynek július 13-án hirdették ki a 2021-es jelöltjeit.

Az Eufória 2021-ben három Emmy-jelölést kapott: az operatőrin kívül a legjobb kortárs kosztümök, valamint a legjobb kortárs smink kategóriában, utóbbi kettőt a F**k Anyone Who's Not A Sea Blob című epizódért. A kategória további jelöltjei a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy-egy epizódja.

Az Eufória eddig kilenc jelöléssel és három Emmy-díjjal büszkélkedhet: 2020-ban megkapta a legjobb kortárs smink, a legjobb eredeti zene és dalszöveg, valamint a legjobb női főszereplő drámasorozatban kategóriák szobrait. Rév Marcellt legutóbb az Amerikai Filmakadémia hívta meg az Oscar-díjakról szavazni, a 73. Emmy-díjátadót szeptember 19-én rendezik meg.

Forrás: magyar.film.hu

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2021. július 14. 13:27
Nem vagyok jártas ebben a műfajban (sem) tehát a kinevetni való kérdésem az, hogy az a bizonyos Eufória című film miről szól? Egy újabb fejezete a sorstalanságnak (by Kertész Imre), vagy a Zorbáni diktatúráról elmélkednek az az ávéhás ősökkel dicsekedő libsi gyerekek? Tudom, ez nagyon gonoszul hangzik, de eddig magyar film (ek) csak ilyen, vagy hasonló témákban kaptak díjakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!