McCain: Nem akarom, hogy Trump ott legyen a temetésemen

2018. május 06. 14:56

John McCain amerikai szenátor agresszív agydaganattól szenved, ennek kapcsán pedig leszögezte: nem akarja, hogy Trump ott legyen a temetésén.

2018. május 06. 14:56

Az agydaganattól szenvedő 81 éves John McCain amerikai szenátor kijelentette: nem akarja, hogy Donald Trump elnök ott legyen a temetésén – adta hírül helyi idő szerint szombat este az amerikai média. John McCain arizonai republikánus szenátor és Donald Trump között kezdettől eléggé viharos a viszony. A szenátor ezért azt szeretné, hogy ne az elnök, hanem Mike Pence alelnök képviselje a Fehér Házat a gyászszertartásán – állítja a The New York Times című amerikai napilap és az NBC News televíziós csatorna McCainhez közel állókra hivatkozva.

Május végén megjelenő könyvében és egy dokumentumfilmben a republikánus szenátor sajnálkozását fejezi ki, amiért 2008-ban, amikor Barack Obama demokrata párti jelölt ellen indult az elnökválasztáson, Sarah Palin akkori alaszkai kormányzó helyett nem Joseph Lieberman volt szenátort választotta alelnökjelöltnek – írta a The New York Times.

John McCain, a vietnami háború egykori veteránja egy éve agresszív agydaganattal küzd. Most tért vissza Arizonába, ahol egy bélfertőzés miatti műtét után lábadozik. A John McCain és Donald Trump közötti rossz viszony mindenekelőtt a 2016. évi republikánus jelöltválasztás során jutott kifejezésre. Egy kampánybeszédében a jelenlegi elnök azzal támadt neki John McCainnek, aki 1967-ben Vietnamban fogságba esett, amikor a repülőgépét lelőtték, hogy nem is volt hős. „Azért lenne hős, mert elfogták? Azokat szeretem, akiket nem fogtak el” – jelentette ki Trump.

Tavaly nyáron McCain az Obama által kezdeményezett, Obamacare néven ismertté vált egészségügyi törvény részleges visszavonása ellen szavazott, meghiúsítva ezzel Trump egyik legfontosabb ígéretét és kiváltva ezzel az elnök haragját. 

(MTI)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2018. május 08. 09:54
McCain azért elmegy?
tango47
2018. május 07. 20:57
Soros ott lehet? Vagy fordítva?
Tidal_wave
2018. május 06. 23:28
"Május végén megjelenő könyvében és egy dokumentumfilmben a republikánus szenátor sajnálkozását fejezi ki, amiért 2008-ban, amikor Barack Obama demokrata párti jelölt ellen indult az elnökválasztáson, Sarah Palin akkori alaszkai kormányzó helyett nem Joseph Lieberman volt szenátort választotta alelnökjelöltnek." Joseph Liebermant? Hát itt elég nagy a baj, ugyanis Lieberman Al Gore alelnök jelöltje volt 2000-ben, amikor alulmaradt Bushsal szemben. Szóval McCain Republikánusként egy demokratát kért volna fel alelnök jelöltnek. Gratulálok...
strkbwv
2018. május 06. 22:57
"McCain: Nem akarom, hogy Trump ott legyen a temetésemen" Micsoda idióták. Halálos beteg, de még most is ezzel foglalkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!