Kíméletlen reakció az illegális migrációra: Trump tömeges deportálásokat ígér

2024. május 02. 16:58

A Time magazinnak adott interjút az elnökjelölt, amiben beszélt a határ megerősítéséről, Ukrajnáról, a pereiről, és arról is, hogy a média soha nem érti a vicceit.

2024. május 02. 16:58
Donald Trump

Nyitókép: Charly Triballeau/AFP/Bloomberg via Getty Images

 

A Time magazin interjút készített a republikánus elnökjelölttel terveiről és arról miként képzeli el a visszatérését a Fehér Házba. A lap riporterei Trump tanácsadóival is beszéltek, akik beavatták őt a volt elnök terveibe. Két nagy törvénycsomagot tervez Trump: egy határvédelemmel és bevándorlással kapcsolatos tervezetet és egy adócsökkentést. 

A Time magazin beszámolója szerint a politikus több, mint 11 millió embert toloncolna ki az Egyesült Államokból. 

Trump a tervek szerint megerősítené a határt, és helyreállítaná azokat a törvényeket, amelyek megakadályozták, hogy tömegek ellenőrizetlenül lépjék át az amerikai-mexikói határt. 

Trump elmondta: elsősorban a bűnözőkkel kezdenék a kitoloncolást. „A bűnözőkkel fogjuk kezdeni, akik idejönnek. Olyan sokan érkeznek, amire nem volt példa. Újfajta bűncselekmény kategória jött létre: »migránsbűnözésnek« nevezik.  Mindenhol tanúi lehetünk. New Yorkban nekimennek a rendőröknek, de sokszor még rosszabbat tesznek” – mondta Trump majd hozzátette: a demokrata vezetésű nagyvárosokban a legrosszabb a helyzet. 

A riporter próbálta meggyőzni a volt elnököt, hogy a statisztikák alapján csökkent a bűnözés, azonban Trump ezt fake news-nak nevezte. Az interjúban a volt elnök megígérte, hogy befejezi a határfal építését. 

Ukrajna, háború

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban kitérő válaszakoat adott. Kijelentette: meg fog próbálni segíteni Ukrajnának, de Európának fizetenie kell:

„Ha Európa nem fog fizetni, mi miért fizetnénk?”

Arra nem beszélt, hogy támogatna-e egy újabb segélycsomagot. Trump ugyanakkor elbüszkélkedett azzal, hogy rávette az európai országokat, hogy több pénzt költsenek a védelemre és kijelentette: Jens Stoltenberg a NATO főtitkára volt: „a legnagyobb rajongóm.”

Ezt is ajánljuk a témában

A háborúról szólva az elnökjelölt elmondta: „Szerintem Biden nagyon bénán kezelte Putyint. Putyinnak soha nem szabadott volna bevonulnia Ukrajnába. És nem is tette meg, amíg én voltam az elnök. 

Nagyon jól kijövök Putyinnal” 

– és hozzátette: ha ő lenne az elnök az oroszok kiadnák a Wall Street Journal fogvatartott riporterét.

Január 6 

A több, mint 800 január 6-ai elítélttel kapcsolatosan Trump kijelentette: akár azt is megfontolná, hogy mindegyiknek kegyelmet ad a capitoliumi zavargásért. A volt elnök elmondta: felháborítónak tartja, hogy azok, akik 2020 nyarán a BLM tüntetések keretében felgyújtották a nagyvárosokat, nagyrészt megúszták, míg a január 6-ai tüntetők súlyos büntetéseket kaptak. 

A Time riportere rákérdezett, hogy miért mondta, hogy diktátor akar lenni egy napra. „Szarkasztikusan mondtam ezt, vicceltem az interjúban Sean Hannityvel. Azt kérdezte: »Diktátor akarsz lenni?« Mire én azt mondtam: »Csak egy napra. Akkor lezárnám a határt, és fúrnák bébi, fúrnák.« Aztán azt mondtam: »Ezután nem akarnék többet diktátor lenni.« Ennyi volt. 

Szarkazmus volt. Vicc. Ezt mindenki tudja”

 – mondta Trump, aki szerint direkt kiforgatták a szavait. 

Mikor belengette, hogy bíróság elé állhat Biden a bűncselekményeiért a riporter megkérdezte, hogy „vajon a politikai ellenfél kicsinálása az nem a banán köztársaságok sajátja”, mire Trump így válaszolt: „Hiszen velem pontosan ezt csinálják!” Megjegyezte: ha lehet inkább békén hagyja majd Bident, mert ő tiszteli az elnöki intézményt. 

A TIME riportere szerette volna tudni, hogy Trump támogatná-e a 22. kiegészítés eltörlését, amely lehetővé tenné, hogy egy elnököt harmadszor is újraválasszanak. Trump tagadóan felelt:

„Nem támogatnám ezt. Négy évet szeretnék szolgálni, és nagyszerű munkát akarok végezni. Helyreállítanám az országot. Szeretném visszaterelni a helyes útra. Rossz irányba megyünk” 

– mondta a volt elnök. 

Az első adminisztrációjával kapcsolatban Trump vegyesen nyilatkozott és elmondta: többségüket nem fogja újra kinevezni, mert nem mindenkivel volt elégedett. 

Az interjúk teljes szövegét itt olvashatja

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. május 06. 05:46
Mit szaroznak ? Nem egyszerűbb Lee Harvey Oswald módszere ?
anegy_
2024. május 02. 18:31
Akkor mindent bele! A demokracy ámerikában egy takony-állagú kulimász, amit keneget a liberális média-guru. Hajrá épeszűek.
2024. május 02. 18:30 Szerkesztve
Z. Nem először írom itt és úgy néz ki, hogy megerősíti ebben Trump... Szóval a jenki adminisztráció "jó zsaru, rossz zsaru"-t látszik. Aki az amerikai embereknek rossz volt, de a fegyvergyártóknak és a zsidó multiknak jó, most már lehet cserélni... Jöhet a jó zsaru aki az amerikai embereknek lesz jó, a bankárok és a háborún gazdagodóknak már nem okoz problémát!!! Európát ő is ugyanúgy szívatni fogja, mert nem akarja elveszíteni a már behódolt Európát!!! Kell a lóvé, Európa kizsákmányolása... Velünk nem lesz olyan szigorú... Hagyja ezt a kis országot gazdaságilag fejlődni... Talán még a kínaiakat is elnézi nekünk... Előzőleg sem reklamált miatta...💯❗ Szóval neki is Amerika az első... és fog meglepetést okozni, amire nem is gondolnánk...
P_F_Juli
2024. május 02. 18:22
"A Time magazin beszámolója szerint a politikus több, mint 11 millió embert toloncolna ki az Egyesült Államokból." "Trump elmondta: „A bűnözőkkel fogjuk kezdeni, akik idejönnek. ..... Újfajta bűncselekmény kategória jött létre: »migránsbűnözésnek« nevezik. .... a demokrata vezetésű nagyvárosokban a legrosszabb a helyzet." Érik a helyzet az USA-ban is, nem csak Európában. A demokraták szívbajt fognak kapni, ha a kedvenc migránsaikat, akikre a rendbontásnál mindig számíthatnak, Trump egyenesen visszazavarja oda, ahonnan jöttek. Egy szerencséjük van, Trump egyedül a halottakkal nem akar semmit kezdeni, tehát újra a szavazóurnák elé járulhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!