Pénteken nyit az Adventi Ünnep a Bazilikánál

2023. november 14. 22:35

Már megérkezett a karácsonyfa is a térre.

2023. november 14. 22:35

A Szent István Bazilika Facebook-oldaláról kiderült, hogy már „nagy a készülődés a Szent István téren, hiszen 

november 17-én megnyitja kapuit Európa egyik legnépszerűbb karácsonyi vására”.

Már megérkezett a karácsonyfa és készen áll a Szent István Bazilika, a Mátyás-templom és az Esztergomi Bazilika és Főszékesegyházi Kincstár közös faháza is, ahol gyönyörű egyházi ajándéktárgyakkal várjuk a látogatókat – írták bejegyzésükben.

A hivatalos oldalukon arról is beszámolnak, hogy hétfőtől csütörtökig 11 és 22., míg pénteken és szombaton 11 és 23 óra között várják a látogatókat.
Vasárnap pedig ugyancsak 11 és 22 óra között. Ettől csak a karácsonyi és a szilveszteri nyitva tartás tér el.

 A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Szent István Bazilika Facebook-oldala

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. november 15. 14:09
Idén december 3-án kezdődik az Advent, csak szólok. De a keleti katolikusok szerint is november 19-én.
emesealma1
2023. november 15. 10:05
Még csak most? Én már az augusztus 20-i tűzijáték és Szentjobb-körmenet után megnyitnám..... Biztos ami biztos.... :(
auditorium
2023. november 15. 08:04
A karácsonyi vásárok reklámozása business és kevésbé vallási indittatású. Az utazási irodák szervezik útjaikat. Valaki irja, a bp-i nem más mint kufárkodás. Akkor kufárkodnak Bécsben a Rathaus előtt, ahol magyarok költik euróikat ? Kufárkodnak Grazban, Klagenfurtban, Londonban, New York fényáradatában, kufárkodnak Strasbourgban, ahova hatalmas tömegek érkeznek az EU-ból stb.. Párizsban, Münchenben csak óvatosan ünnepelnek. Mindenütt "divattá" vált a karácsonyi vásár és most olvasom a www.civitatis.com blogon, hogy Európa legszebb karácsonyi vására 1. BUDAPEST (Ungheria), 2. WIEN (Austria) 3. Madeira (Portogallo) etc. a www.thewom.it bruxelles : a legszebb COMAR, Innsbruck, Stuttgart, Berlin, Bruxelles, Nürnberg, München, Köln, Salzburg, Praga, Párizs, Wien, Dresden, a vége felé Budapest, London, Stockholm, Zürich, Koppenhagen, Madrid - Lehet választani, de ebből látjuk, hogy a politika itt is erősen dominál. Szép napot mindenkinek és áldásos ünnepeket.
Kormánypárti2
2023. november 15. 07:30
"ahol gyönyörű egyházi ajándéktárgyakkal várjuk a látogatókat" Nagyszerű! Szóval ajándékba osztogatják, hiszen ajándéktárgyakról van szó. Gondolom kufárkodás szóba sem jöhet, hiszen az nagyon méltatlan lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!