Ezt tegyük, ha kigyulladt a karácsonyfa!

2024. január 04. 11:10

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részletesen bemutatta, hogyan járjunk el vészhelyzet esetén.

2024. január 04. 11:10

Lehetőség szerint senki ne gyújtsa meg meg az utolsó csillagszórót, mivel sajnos leéghet a karácsonyfa – figyelmeztetett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Amennyiben valaki mégis bajba kerül a csillagszóró miatt, a következőket teheti:

„Minden létező dolgot húzz ki a konnektorból. Az ablakot semmi esetre se nyisd ki! (Tudod, az oxigén táplálja a tüzet!) Ilyen lángok mellett már intenzív füst is van,

ha végképp nem tudod elfojtani a tüzet (takaróval, vízzel, kézi tűzoltókészülékkel) azonnal menj ki a szobából,

és csapd be magad mögött az ajtót! Telefonálj: 112. Ha társasházban élsz, kiabálj a szomszédoknak is, hogy baj van!” – írták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FABIAN SOMMER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. január 05. 09:16
Fene tudja. A kisgyerekeknek már 50 évvel ezelőtt is nagyobb móka volt, hogy ők égethették el a kezükben tartott csillagszórót, felügyelet mellett, csakis akkor, amikor ennek az ideje volt, azaz Szenteste, illetve Szilveszterkor... Az égő gyertyát is már elég régen kiszorította a villanyváltozat, amelynél inkább az árammal kellett óvatosnak lenni, de a LED-ek korában már ez sem játszik.
oliverkov-2
2024. január 04. 18:18
Köszönjük. Esetleg karácsony előtt kellett volna?
Obsitos Technikus
2024. január 04. 15:31
... és most imádkozzunk.
A ráció prófétája
2024. január 04. 15:28
Szuper ötleteket ad a katasztrófavédelem. Egy jól sikerült karácsonyfatűznek nagyjából fél percre van szüksége, hogy lángba borítsa az egész szobát. Ha kigyullad, akkor nem konnektorokat kell húzogatni, hanem menekülni, amíg lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!