A sportközgazdász elmondja, miért mentek el a Liu fivérek

2022. december 31. 15:17

Dénes Ferenc szerint „bárkivel megeshet, hogy kap egy jó ajánlatot, egy ilyen lépés a sportolókon sem kérhető számon”.

2022. december 31. 15:17
null

Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, „elegánsan zárult itthon a Liu fivérek országváltási ügye. A sportközgazdász a műsorban azt is kijelentette, egyáltalán nem tartja elítélendőnek, hogy a két olimpiai bajnok döntését.

Hozzátette, hogy „kicsit értetlenül áll most, mint sportszerető ember, az egész ügy előtt”, hiszen februárban még fantasztikus sikereket arattak magyar mezben a téli olimpián a Liu testvérek. 

Dénes szerinte egy dolgot tehet az ember ebben az esetben: azt mondja, hogy

Végeredményben pedig ez is történt – idézte fel.

„Többet fognak keresni, ha kínai színekben versenyeznek, mint ha magyarban”

Az országváltás okait illetően Dénes Ferenc szerint „valószínűleg úgy matekoztak az olimpiai bajnokok, hogy többet fognak keresni, ha kínai színekben versenyeznek, mint ha magyarban”.

A beszélgetésben elhangzott, hogy „a pénzért mentek el, mi másért”. Dénes Ferenc ezután azzal folytatta. hogy szerinte az vesse rájuk ezért az első követ, aki nem így gondolkodna. A közgazdász úgy véli, „bárkivel megeshet, hogy kap olyan jó ajánlatot, hogy kilép a szeretett munkahelyéről, ezért egy ilyen lépés a sportolókon sem kérhető számon”.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2023. január 02. 03:36
Az is benne lehetett a döntésben hogy kínaiként a bírók engedték volna még jobban szerepelni őket, érdekes, hogy a kínai edzőt nem lehetett előtérben látni a kínai szereplésük alatt.
Vikijo
2023. január 02. 00:00
Tehát az a szembeköpés, hogy a sok pénznek itthon lett volna helye. Egyáltalán nincs pontosan kifejtve.
qasimodo
2023. január 01. 13:35
"
hátakkor
2022. december 31. 20:22
Puskin elmondja, hogy minden az Anyegin múlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!