Dübörög a pást: hét vívóaranyunk is lehet Párizsban!

2024. április 10. 22:40

Idén nyáron először fordul elő, hogy mind a hat egyéni vívószámban magyar induló küzdhet olimpiai éremért. A nagy merítés sokat is ígér: a csapatversenyekkel együtt hét esetben vannak aranyesélyeink, éremvárományosaink.

2024. április 10. 22:40
SZATMÁRI András; DECSI Tamás; GÉMESI Csanád; SZILÁGYI Áron
Balázs Boldizsár

Nyitóképen: A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású férfikardcsapat a milánói vb-n 2023. július 28-án, a sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiak legyőzése után
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A sportolók java olimpiai ciklusokban él és gondolkodik. Négyéves viszonylatban tűzi ki céljait, értékeli a fejlődését, igazít a pályáján és von mérleget. A sportágak viszont ennél lomhábbak. Náluk az olimpiát rendező városok Európa–Amerika–Ázsia mintájú vetésforgójában egy teljes kör a legkisebb megítélhető egység – és a magyar vívósport pazar előrelépést produkált az előző tizenkét évben.

A legutóbbi európai olimpián, Londonban történelmi mélypontként mindössze négy vívónk indult, s közülük csak a 22 éves Szilágyi Áron volt a jövő embere. Mégis lett jövő, nagyrészt a londoni maroknyiaknak köszönhetően. Szilágyi hármas aranysorozata, a londoni csalódásából Rióban tündérmesét varázsoló Szász Emese győzelme és az ugyancsak Rióban ezüstöt szerző Imre Géza örök emlékű drámája gyerekek ezreit tódította a vívótermekbe, már ügyesen vívó kamaszok százait tanította meg álmodni. A legjobbak közülük mára megérkeztek a világ élmezőnyébe, vagy az ajtón döngetnek mint bajnokpalánták. Számokban: a Londonban 4 fős kontingens Rióban 10, Tokióban 13 fős volt, Párizsba pedig már 15 főt küldünk. Boczkó Gábor szövetségi kapitány rendszeresen hangsúlyozza: magyar vívó olimpiára éremért utazik. Nem mindenki várományosa az éremnek, de mindenkinek arra kell törekednie. Latolgassuk az esélyeiket!

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­­ö­­­s­­ ­­l­­á­n­y­o­­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!