Az IBUSZ is beszállhat a kormányzati utaztatásba

2013. február 13. 09:05

Új szereplő lép a kormányzat nemzetközi utaztatási partneri körébe, miután a pályáztatási rendszer is némileg megváltozott. Évi 4,2 milliárd áll rendelkezésre az állami szervek külföldi útjaira, 30 százalékkal több, mint korábban.

2013. február 13. 09:05

Új szereplő tűnt fel a kormányzat utaztatási partneri körében a Világgazdaság információi szerint: a friss közbeszerzési pályázatra a korábbi fő beszállító, az OTP Travel mellett az IBUSZ, az ország legrégebbi utazási irodája is bejelentkezett. Mindkét vállalat nyerhet: a kormányzat ezúttal három irodát keres a hivatalos utak lebonyolítására, repülőjegy-vásárlásra, szobafoglalásra, autóbérlésre és egyéb külföldi feladatokra.

Az IBUSZ vezérigazgatója, Komora Zoltán a Világgazdaságnak elmondta, a cég 2011. január 21-én benyújtotta ugyan ajánlatát, azonban 2011. január 25-én írásban visszavonta azt, így lényegében most indulnak először, és jó eséllyel támadják az OTP Travelt, amely eddig a fő kormányzati beszállítónak számított az utaztatás területén.

Az OTP Travel a lap kérdésére szintén megerősítette, hogy ismét indult a tenderen. A kiíró három győztest fog kiválasztani, velük két évre, azaz 2015 elejéig köt keretszerződést. A korábbi tervek szerint, február 12-én kellett volna megkötni a szerződést az új utaztatókkal, ám döntés végül csak hétfőre várható.

A teljes utazási keretet 8,4 milliárd forintban állapították meg. Korábban 2,5 milliárd forintot különítettek el kormányzati utazásokra, majd ezt az összeget a 2011. december 6-tól 2013. február 15-ig tartó időszakra 3,5 milliárdra növelték. Ezzel évente 30 százalékkal, napi 8 millióról 11,5 millió forintra emelték a keretösszeget.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2013. február 13. 10:04
Van itt lóvé!Tanároknak meg kuss.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!