Szoboszlaiék utolsó esélye jön, és lehet, hogy ez részben Kerkez Milos miatt van így

2024. május 04. 19:21

Az Arsenal szombaton nyert a a Bournemouth ellen, amelyben nem szereplhetett az eltiltott balhátvéd, ezzel pedig nyolc pontosra növelte előnyét a Liverpool együttesével szemben. A bajnoki címhez csoda kellene, nem is egy.

2024. május 04. 19:21
LIVERPOOL, ENGLAND - APRIL 14: Dominik Szoboszlai of Liverpool looks dejected after the team's defeat in the Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace at Anfield on April 14, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Izgalmas volt a Premier League 2023/2024-es idénye, és bár a Liverpool úgy tűnik, kiszállt a versenyfutásból, még mindig maradt egy cseppnyi esélye a győzelemre. Szoboszlai Dominik csapata vasárnap a Tottenham ellen lép pályára az Anfielden, és amellett, hogyha versenyben akarnak maradni, nyerniük kell, küön pikantériát ad a találkozónak a két csapat legutóbbi mérkőzése, amelyet erősen vitatható bírói ítéletek mellett vesztett el a Mersey-parti egyesület. 

Az Arsenal szombaton 3-0-ra nyert a Kerkez Milos nélkül pályára lépő Bournemouth ellen, ezzel három fordulóval a vége előtt nyolc pontra növelve az előnyét a bajnokságban – és 

ki tudja, amennyiben Kerkez játszott volna, lehet, hogy más eredmény születik,

 hiszen bár a brit média egy része ezzel nem ért egyet, a Manchester United ellen is kitűnően játszott, nem véletlenül érdeklődnek iránta többen a Pl legnagyobb klubjai közül. 

Ezt is ajánljuk a témában

De ezt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, és a helyzet az, hogy az Arsenal, amelynek két mérkőzése van még (a Manchester United és az Everton ellen), 83 ponttal vezeti a bajnokságot. A második helyen 82 ponttal a Manchester City áll, amely ezekben a percekben nyerésre áll a Wolverhampton ellen, de még három mérkőzést játszanak, és ha mindet megnyerik, a többiek eredményétől függetlenül bajnokok lesznek. 

A harmadik helyen pedig a Liverpool áll, amelynek jelenleg 75 pontja és 3 még le nem játszott meccse van, így már csak matematikai esélyük maradt a bajnoki címre.

 Jürgen Klopp a klubnál töltött közel egy évtized után valószínűleg nem ilyen búcsúról álmodott, igaz, a Vörösök azért nyertek egy kupát idén, és az is biztos, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek – az új edzőjük, Arne Slot vezetésével.  

Persze elméletileg lehetséges, hogy az Arsenal mindkét mérkőzését elveszíti, hiszen 

a Premier League-ben bármi megtörténhet – még az is, hogy az Arsenal 5-0-ra veri azt Chelseat, amely 6-0-ra veri azt az Evertont, és utóbbi nyer az Ágyúsok ellen idegenben, de valljuk be, ennek elég kevés az esélye.

 Meg aztán ez még mindig nem elég a Liverpool elsőségéhez, hiszen amellett, hogy minden meccsüket meg kellene nyerniük, az kellene, hogy a Man City sem tudjon 1 pontnál többet szerezni 3 mérkőzésen. Reménykedni lehet, de már Klopp sem teszi – mindenesetre egy szép búcsúhoz, azért jó lenne legalább a dobogón végezni, ehhez viszont vasárnap nyerniük kell.  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­z­­i n­­i­­m­f­­o­­­m­­­á­n­­i­á­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
akkor ki
2024. május 04. 21:19
Kupa, BL indulás, dobogós hely. Ezek szép eredmények ilyen felzaklatott, stresszes csapattól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!