Ötszáz kormányzati elbocsátás

2010. augusztus 07. 10:14

Eddig ötszáz hivatalnokot bocsátottak el különböző kormányzati személycserék keretében. A cél a minőségi csere, de a szakszervezet etikátlannak tartja a módszereket.

2010. augusztus 07. 10:14

Az eddig végrehajtott kormányváltás utáni állami leépítések a teljes állomány legfeljebb tíz százalékát érintette - írja a Népszabadság. Fehér József, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára arra hívta fel a figyelmet: „a kirúgásokat etikátlanul intézik”.

A szakszervezet adatai szerint nagyjából 500 embert már biztosan menesztettek, ám a szám ezt jóval meg is haladhatja. Az eddigi legnagyobb elbocsátások a megszűnt Miniszterelnöki Hivatalnál és a volt önkormányzati tárcánál történtek.

Kormányzati információk alapján a változtatások célja nem mennyiségi leépítés, minőségi munkaerő-állomány létrehozása. A tárcáknál történő strukturális átalakítások meghatározzák a humán erőforrásokkal kapcsolatos döntéseket is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k|M
2010. augusztus 07. 13:16
Volt dolgom egy-két helyen az elmúlt időkben, meglepve tapasztaltam, hogy kérés, ráutaló magatartás nélkül kinyitják előttem a főbejárati ajtót, majd a portaszolgálaton még három ember fogad. Kérdem én, minek? Egyedül is ki tudom nyitni az ajtót, nem halok bele, nem törik le a körmöm tőle, és bőven elég lenne egyetlen ember, aki kiadja a visitor-kártyát. Persze nem szegény portaszolgálatosok kenyerét akarom elvenni, de nem lehet egy nagy cél, hogy az ember ajtót nyitogasson másoknak. Szóval a központi közigazgatásban vannak létszámbeli "tartalékok", hogy finoman fogalmazzak.
miloka
2010. augusztus 07. 13:10
Érdekes, hogy a szakszervezet most hallatja a hangját! 2002-ben s azóta is mély hallgatásba burkolóztak! Ami meg az 500-at illeti: jön majd a Zsóóóótika, s elénekli a magy walesi bárdok dalát.:)))
Bajresz
2010. augusztus 07. 13:01
egy kiragadott mondat az eredeti cikkből "A helyzetet azonban árnyalja – ismeri el –, hogy nem mindenki az utcára került. Aki jogosultságot szerzett rá, azt nyugdíjba küldték," vajon az illetők akiket ily rútul fosztottak meg a munkától vajon a minisztériumokból egyenest a temetőbe szerettek volna "menni", azaz életük végéig dolgozni akartak, hogy még nem mentek nyugdíjba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!