Már a kárfelmérésre készülnek

2009. július 03. 08:24

Még 853 kilométer hosszan van árvízvédelmi készültség, de a folyóink már apadnak.

2009. július 03. 08:24

Még 853 kilométer hosszan van érvényben árvízvédelmi készültség, de a folyóink apadnak, és ez lehetőséget teremt arra, hogy a vízügyi igazgatóságok a nap folyamán megkezdjék a felkészülést a levonulásra, a károk felmérésére, a helyreállításra és a felhasznált készletek visszapótlására.

Az országos Műszaki Irányító Törzs közleménye szerint már második napja nincs jelentős árhullámot előidéző csapadék a nyugat-dunántúli jelentősebb folyók vízgyűjtőjén. Ugyanakkor néhány napig még a változó nedvességű, labilis rétegződésű levegőben továbbra is számítani kell esetenként záporok, zivatarok kialakulására. Ezek kisebb, de érzékenyebben reagáló vízfolyásokon okozhatnak problémát, helyi vízkárt. A vízügyi igazgatóságok a pénteki nap folyamán megkezdik a felkészülést a levonulásra, a károk felmérésére, a helyreállításra és a felhasznált készletek visszapótlására, illetve a védművekben keletkezett meghibásodások kijavítvására. (mti)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!