Elképesztő: újra kifogták a dunai piros óriás halat

2024. április 01. 13:15

Az is kiderült, hogy tavaly óta 24,2 kilogrammról 21,5 kilogrammra fogyott le az óriás ponty.

2024. április 01. 13:15

A nyitókép illusztráció. Fotó: BRUNO MATHIEU / BIOSPHOTO / BIOSPHOTO VIA AFP

 

A Ráckevei-Soroksári Dunából közel egy év különbséggel fogták ki újra azt az óriás pontyot, amely egy genetikai rendellenesség miatt vöröses színű. Kiderült, hogy kevesebb a táplálék a folyóban, ezért mindenre ráharapnak, így foghatták ki ismét a piros óriást – írja a budapestkornyeke.hu.

A lap arról is beszámolt, hogy Siket Máté fogta ki a halat.

Mivel a Ráckevei-Soroksári Duna rekordlistás halait chippel látják el, így a halőri hitelesítés során kiderül, hogy korábban mikor és ki fogta meg azokat. Siket Mátéhoz idén már több hal is visszatért, de mindegyik közül a legkülönlegesebb az a piros színű ponty, amellyel szinte pontosan egy év különbséggel találkozhatott újra.

Külön érdekesség, hogy a tavalyi fogási helyszínhez képest 2 kilométerrel feljebb akadt horogra, és ami ennél is furcsább, hogy sokat vesztett a tömegéből, mivel 24,2 kilogrammról 21,5 kilogrammra fogyott le.

***

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­o­k­­­ ­­v­á­­r­­­n­a­k­­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
véna
2024. április 01. 16:12
De az is lehet, hogy pont előtte szart egy nagyot.
Krupp Skya
2024. április 01. 15:29 Szerkesztve
Puzsér horgászik, kifog egy aranyhalat, Aranyhal: -Puzsér, ha visszadobsz akkor teljesítem egy kívánságodat. Puzsér visszadobja. -Mondhatod a kívánságodat! -Te aranyhal az Európa kontinenst vidd le Afrika helyére, Afrikát meg hozd fel Európa helyére , aztán cseréld meg Ausztráliát Észak-Amerikával. -Te Puzsér, ez egy kurva nehéz feladat, kívánj valami könnyebbet! -Akkor változtasd át Rottyantós Edinát egy gyönyörű szép szöke nővé! Lebukott a vízbe az aranyhal, de másfél óra múlva visszajött. -Te Puzsér, hogy is volt azokkal a kontinensekkel?
salmonella
2024. április 01. 15:01
A pontynak már tele a töke a horgászokkal, ezért fogyott le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!