Világhírű-e a magyar bor? Kit érdekel?

2014. május 29. 10:17

Magyarországon minden világhírű. A bor, a táj, a nők, a Balaton, a magyar lelemény, az egy főre jutó atombomba-konstruktőrök száma.

2014. május 29. 10:17
Kiss Ádám
VS

„Magyarországon minden világhírű. A bor, a táj, a nők, a Balaton, a magyar lelemény, az egy főre jutó atombomba-konstruktőrök száma, a csuklós Ikarus, a Taurus gumimatrac, AMD-65 gépkarabély, a foci és a birkapörkölt. Most az akác is az lett, remélhetőleg holnap a parlagfű, a mangróve mocsár és a nílusi krokodil is felkerül a világhírű magyar dolgok listájára. Egyszerűen nem tudunk hibázni, ha világhírűt kell alkotni.

Sajnos ezekről a világhírű dolgokról a világ általában nem hajlandó tudomást venni. Isszák a chilei és dél-afrikai borokat, pizzát esznek, nem hortobágyi palacsintát, a Balaton helyett meg Costa Concordiára mennek nyaralni. Az okok persze számosak: a gyíkemberek rézgálic helyett chemtraillel permeteznek, a Zunió mindenbe beleszól, Magyarországról pedig azt hiszik a külföldiek, hogy Bukarest külvárosa.

Szóval itt állunk egy szál világhírben, a kassza nem csörög, miközben Pityik őrmester labancai kilyukasztják Siklósi bácsi hordóit, nehogy a világhírű magyar borokat megismerje a világ. Mert akkor kiderülne az addig fogyasztott boraikról, hogy »semmi tűz a rossz csigerben: Lőre volna ez Egerben« – miként koszorús költőnk fogalmazott volt. (...)

A korunk nagy kérdései-típusú sablonszöveg szerint manapság már bármit el lehet adni a világban bárhová, csak jó marketing kell hozzá. Nos, ez az, ami nekünk nem igazán van. Portékánk van, (világ)hírünk nincs. Szóval tessék csinálni, lehetőleg olyat, ami a világ szerint kell a sikerhez, ne pedig olyat, amiről itthon azt gondoljuk, hogy ezt majd biztos megeszik. Addig ugyanis a világon senkit nem fog érdekelni, hogy világhírűek vagyunk. Van kitől tanulni. Az osztrákoknak sikerült a pancsolt bor-botránytól eljutni a zöldveltelini világhíréig, nekünk is sikerülhet. A pancsolt bor-botrányunk legalább már megvan belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2017. február 06. 16:22
Az újságíróink és megmondóembereink bezzeg világhírűek, hiszen jó a marketingjük.
Felhasználó név
2014. június 04. 09:26
Màr megint be vagy baszva?
Canopus
2014. június 04. 09:26
Ki az a Kiss Ádám?
istimester
2014. június 04. 09:25
Költözz ide Csehországba és áldani fogod a gyönyörű magyar lányokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!