Nébih: Csak kisebb hibák a balaton-felvidéki pincéknél

2016. május 05. 14:52

Három nap alatt 89 balaton-felvidéki pincét vizsgált át az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal. Csak kisebb, például jelölési, higiéniai hibákat találtak az ellenőrök.

2016. május 05. 14:52

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzéseinek tapasztalata szerint megfelelőek a Balaton-felvidéki borok élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból. A hatóság csütörtöki közleménye szerint a balatoni vihar elnevezésű akció előzménye az volt, hogy a NÉBIH ezer hektoliter hamisított bort foglalt le egy tapolcai borászatnál. A hatóság a termékeket zárolta és az üzem működését is felfüggesztették.

Az akcióban 32 felügyelő 89 északi parti borászatot ellenőrzött, 300 ezer hektoliter bort vizsgált meg. Nyomonkövetési hibát az ellenőrzött termékek 2 százalékánál találtak, emiatt négy borászat működését ideiglenesen felfüggesztették, de a laboratóriumi vizsgálatok során egyetlen tételnél sem állapítottak meg minőségi problémát.

A többi borászatnál csak kisebb, például jelölési, higiéniai hibákat találtak az ellenőrök, amelyek miatt figyelmeztetésben részesítették a vállalkozásokat.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. július 30. 19:40
Melyik bor nem hamisított? Az a minimum, hogy nem is ott termett a szőlő, mint ami a palackon van. Meg sem képes annyi szőlő teremni a Badacsonyon, mint amennyi "badacsonyi" bort eladnak.
Mojjo
2016. május 06. 14:08
http://vignette1.wikia.nocookie.net/spore/images/f/fd/1346839458-auto-dafuq-dafuq-did-i-just-read-200165.jpeg
Mojjo
2016. május 06. 12:42
Ezt alá is tudod támasztani bármilyen adatokkal, vagy csak beakadt nálad valami?
GV0917
2016. május 06. 08:19
A NÉHIB figyelmébe ajánlom: Még ilyen kisebb hiányosságot is meg lehetne szüntetni, ha a Balaton-Felvidéki pincék birtokában volnának annak az elveszett KÓDEX-nek, amely a jó bor csinálás receptjét csak az arany előállítására írott recipével lehetne egyenértékűként említeni. A néha igazat is mondó "úriember" ha bevallaná annak lelőhelyét.. Frater Franciscus! Hol a KÓDEX?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!