TGM: ||: De ez hazugság! :||

2016. május 22. 13:02

György Péter esztéta, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Hamvay Péter újságíró az ATV-ben vitáztak többek közt arról, vajon van-e ellenzéki tiltakozás a kormány ellen, és ha igen, az elegendő-e bármire is.

2016. május 22. 13:02

Éles vita bontakozott ki az ATV Szabad szemmel című műsorában a médiapiac átrendeződéséről és a folyóiratok megszűnéséről György Péter esztéta, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Hamvay Péter újságíró között.

Tamás Gáspár Miklós az atv.hu leirata szerint arról beszélt: egyenesen arról van szó, hogy a kormány jelen pillanatban megszünteti a magyar kultúrát, amely hagyományosan többek között folyóiratok és könyvkiadók köré rendeződik. A filozófus szerint példátlan, hogy a fentieket látva a magyar értelmiség úgyszólván meg sem mukkan.

György Péter szerint ennek az az oka, hogy ezek az értelmiségiek túl akarnak élni. Erre Hamvayval elkezdtek arról vitázni, volt-e tiltakozás a folyóiratok megszűnése ellen az érintett szerkesztőségeket leszámítva. TGM erre megjegyezte: „Most kezdem érteni, hogy mi a baj, ahogy önöket hallgatom. A közöny.” Szerinte ennek oka az, hogy Magyarországon sokkal erősebb neoliberális támadás ment végbe a társadalom ellen, mint másutt, ami miatt sokkal erősebb az érintettek egzisztenciaféltése is.

Hamvay megjegyezte, hogy az elmúlt hat évben a balos-liberális értelmiség mást sem csinál, csak tiltakozik. Tamás Gáspár Miklós erre így reagált: „De ez hazugság, de hát ez hazugság, de hát ez hazugság.”

A műsor fényét tovább emelte, hogy TGM többször is nyelvtannáciskodott. Először a műsorvezető Mészáros Antóniát javította ki, miszerint nem a szegmensében, hanem a szegmentumában a helyes szó, majd György Péter is sorra került, mikor a „tőlünk harminc évvel fiatalabb” mondatát TGM kijavította: „nálunk harminc évvel fiatalabb”.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. május 23. 22:54
Az asztalnál helyet foglal: györgy, péter, tamás, gáspár, miklós.
mucsay
2016. május 23. 17:14
gazsi mindig így nyafogott?
Vigyázzunk
2016. május 23. 10:40
Na, a másik vén hülye.
kuwiq
2016. május 23. 08:51
Szenzációs már a vitakultúra, ami eluralkodott! A vitapartnerek szépen leülnek, és senkitől sem zavartatva elkommunikálják magukat, nem törődve azzal, hogy közben esetleg 1. más is beszél 2. ellenérvek hangzottak el 3. a műsorvezető eltérő tartalmú kérdést tett fel, mindezeket pedig hangerőfokozással igyekeznek eljelentékteleníteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!