Fentről nézve a bolygónk csak egy kis kék pötty

2014. december 28. 12:40

Alexander Gerts német űrhajós fél évig volt a Nemzetközi Űrállomáson, és közben számos felvételt készített az űrből a Földről. Az Európai Űrügynökség YouTube-csatornájára felkerült felvétel képeit 166 napon át rögzítették, összesen 12 500 darabot, majd összegyúrták egy timelapse videóvá, Ön pedig most rákattintott és megnézi a Mandineren.

2014. december 28. 12:40

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. december 28. 21:26
300 km nevetséges távolság. Világűrviszonylatban meg aztán pláne az! Ha erre jár valami kődarab másfélmillió kilométerre, ami "csak" 5000-szer van messzebb, mint ez az űrállomás és négyszer messzebb, mint a Hold, akkor azt az szenzációhajhász újságírók már úgy adják elő, hogy "földsúroló aszteroida" s világvége hangulatot árasztanak. Nem egy nagy teljesítmény, hogy 57 év űrkutatással csak eddig jutott az ember. Már menetrend szerinti járatoknak kellene közlekedniük a Föld és Hold között, mivel ugye a Holdon lehetnének már szép számmal emberlakta bázisok. De a nagy Amerika még ezt az csupán 300 km-re lévő űrállomást sem képes ma elérni saját erőből, csak az oroszok. Sz'al legalább a Holdról tessék filmezni a Földet! Az már valami.
nick89
2014. december 28. 13:26
Pesten is van egy jó nagy sárga pötty. Úgyhívják: adó- és vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezet. Körülötte meg minden fekete. A korrupciótól fekete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!