Francia lap: Orbán Viktor „tüske az Európai Unió körme alatt”

2024. április 29. 10:11

A Les Echos szerint a magyar kormányfő „olyan szinten gyakorolja a provokáció művészetét, amilyet ritkán lehet elérni”.

2024. április 29. 10:11

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Les Echos hétfői nyomtatott kiadása terjedelmes írást közölt az Unió húsz évvel ezelőtti bővítéséhez, amelyet kiegészített az akkor csatlakozott országok egy-egy, uniós szempontból jelentős politikusának rövid portréjával. Magyarország részéről Orbán Viktort, mint a „tüskét az Unió bőre alatt” mutatta be.

Felidézte Orbán kézfogását Putyinnal (orosz elnök) és látogatását Trumpnál (amerikai elnökjelölt), és megállapította, hogy

a magyar kormányfő „olyan szinten gyakorolja a provokáció művészetét, amilyet ritkán lehet elérni”.

Hazájában az autokrácia egy formáját hozta létre, bírálja Ukrajna uniós támogatását.

A brüsszeli imperializmus elleni kijelentései súlyos kérdőjeleket vetnek fel a július 1-jén kezdődő magyar EU-elnökség kapcsán. Pártjának, a Fidesznek a képviselői június után az euroszkeptikus ECRfrakcióhoz csatlakozhatnak.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. április 29. 16:58
Nem baj, csak bökjön benneteket, bár inkább a kis manikűrös Macronnal kéne foglalkozni, aki a saját nagyanyjával él. Soha nem volt politikus, ő bankár és Napóleonnak képzeli magát!
Tommaso
2024. április 29. 13:25
bakoska : Orbán be fog kerülni a világ történelem könyveibe!" Hitler, Horthy, gr Tisza, Kunbéla és Goebbels is bekerült. Egyik nagyobb gazember, mint a másik.
Tommaso
2024. április 29. 13:23
a FIDESZ megint a leghülyébb, legtájékozatlanabb hiveit hergeli az EU ellen.
2024. április 29. 13:09 Szerkesztve
A negatív reklám is reklám!Nincs még egy olyan államfő, akit ennyire emlegetnek a világban.Lehet bármit mondani Orbánról, de egy biztos. Be fog kerülni a világ történelem könyveibe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!