Adott feltételek mellett nem kell az IMF-hitel Orbánnak

2012. szeptember 06. 14:51

Orbán Viktor szerint ellentétesek Magyarország érdekeivel az IMF által felállított elvárások, így alternatív tárgyalási javaslat kidolgozását kezdik meg a hitel ügyében.

2012. szeptember 06. 14:51

Most már tudjuk, mit várnak tőlünk azok, akiktől biztonsági pénzügyi garanciát szeretnénk igénybe venni – mondta Orbán Viktor a sárvári frakcióülésen. A miniszterelnök szerint a lista hosszú, és minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak. A frakció és a miniszterelnök úgy döntött: ilyen áron nem bólintanak rá a hitelre, alternatív tárgyalási javaslat kidolgozását kezdik meg.

Összesen 369 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. szeptember 07. 18:16
Nem csak Orbánnak nem kell! Nekem sem! Inkább szegény leszek, mint rabszolga!
liberálzöld.
2012. szeptember 07. 10:27
"OV-nak nincs sok mozgástere, hiszen rögtön kinyírják a forint árfolyamát (azaz a Magyar gazdaságot), ha pattog. " Nem pontosan tudom, hogy hogyan. Nem túl rég Matolcsy és Orbán versenyt énekelték, hogy nekünk az a jó, ha gyenge a forint, mert az jó az exportnak. Tehát gyenge forinttal nem nyírják ki, hanem segítik. Marad az ellenkezője: jó erősre "állítják" a forintot.
Stanc
2012. szeptember 07. 09:49
Igen, lehet, hogy kommunikációs blöff az IMF listája. Azonban, ha az IMF asztalhoz ül valakivel, akkor ezekből az alternatívákból lehet választani! Slussz! Az IMF mint minden bank "független". Független a szociális érzékenységtől, a társadalmi igazságosságtól, az erkölcsi alapvetésektől, az emberektől, és néha a törvényektől is. Az IMF, (mint mára minden bank) magánkézben van és csak a profit behajtásától függ. Ergo; nem fogja elhozni a kánaánt! Sőt, mivel az a cél, hogy ne keveredjünk ki az adóságspirálból (szegények, miből vennének különben újabb yacht flottákat), ezért biztos, hogy az adófizetők pénzére apellálnak. Az meg csak ezeken a csonkításokon kereztül kerül a zsebükbe. OV-nak nincs sok mozgástere, hiszen rögtön kinyírják a forint árfolyamát (azaz a Magyar gazdaságot), ha pattog. Ha meg belemegy, magát nyírja ki mint gyf. Nincs könnyű dolga! De ő vállalta! Egyéb íránt, ha nem lesz valami globális társadalmi ellenállás a folyamatos adósrabszolgaság felszámolására, akkor nekünk lőttek! Lehet, hogy bojkottálni kellene az adórendszert (?), mert azon keresztül szívatnak bennünket a yachtosok... Ha lesz egy olyan kormány, aki a megfelelő történelmi pillanatban el tudja érni a hitelek eltörlését, az kiszabadíthatja az országot a "fogságból". Addig azonban ezerszeresen fizethetjük vissza Antal József nagyvonalúságát, gyurcsány/bajnai szervilisségét.
Ald0 Raine hadnagy
2012. szeptember 07. 09:07
2012.szept.6. Orbán: Ezen az áron így nem 2012.szept.7. Orbán: lesz megállapodás a magyar kormány és az IMF között
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!