Őszöd emlékezete

2023. május 26. 14:41

2006-ban e napon tartott szellemi sztriptízt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

2023. május 26. 14:41
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Nemcsak Kádár János születésnapját üli május 26-án a baloldal, 2006-ban e napon tartott szellemi sztriptízt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a balatonőszödi kormányüdülőben. Egy kétségbeejtő ember öntötte trágár beszédrohamát a publikumra.

Nem csak úgy kicsúszott a száján – tudatosan készült az őszödi beszédre. Élvezte, hogy ő most történelmet ír, szózatáról pedig még sokáig beszélni fognak. (Ez végül is bejött, lám, most is róla elmélkedünk…) Működő demokráciákban ilyenkor a másnapra kijózanodó politikus lemond, esetleg kilép villájának emeleti ablakán. De nem Gyurcsány! Ő a mai napig »igazságbeszédnek« tartja a produkcióját – szó se róla, voltak benne támadhatatlan igazságok. Például amikor közli: »Ennyi tehetségünk van, gyerekek«. Vagy: »Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.«

Teszem hozzá, a szavalat a maga mosdatlansága dacára – esetleg éppen azért! – tényleg korszakos volt. Az idők során igazodási ponttá lett, glédába rendezte a politikai szavazótábort. Lumpenproli körökben ma is szellemi alapvetésként emlegetik az obszcén szózatot, némelyek egyenest Kossuth ceglédi beszédéhez hasonlítják. Az sem zavarja őket, hogy a nemzeti oldal Őszöd óta egyvégtében elsöprő győzelmeket arat.

Az ember tizenhét éve azon mereng: mit keres még mindig a politikában a szemkilövőhegyi ember? Elképedve figyeljük napi bohózatait, közte azt, hogy ma is hiszi, őszödi eszmefuttatása a magyar politikai retorika túlszárnyalhatatlan csúcsa. Gyurcsány saját »igazságbeszédének« foglyává lett. Ha rajta múlna, szózata érettségi tétel lenne. De így csak egy méretes trágárpolitikai rekvizitum.”

Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. május 28. 17:05
Fasz szopó Pilhál! A tolvaj cigány gazdád mikor valja be, hogy a bandájával szét lopták , és eladósították az Országot? Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mennyi most az élelmiszer infláció köcsög? Nem hallom! Mondjam? 41% !!!!!! Na ezzel foglalkozz fasz szopó fideszes kutya! Ja, mikor jön az Eus pénz köcsög? Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LancelotDuLac
2023. május 28. 08:11
Lázár János elismerően beszélt az őszödi beszédről...2014-07-24 A mindenkori kormányzat figyelmébe ajánlaná Gyurcsány Ferenc szavait a miniszterelnökséget vezető miniszter – derült ki az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsági ülésének jegyzőkönyvéből. „Próbálok úgy beszélni, nehogy valaki félreértse, hogy ezt bármiféle pénzügyi szükség diktálja, szó nincs erről, bár kétségtelen, most, amikor meg kellett csinálni ezt a minisztériumot, akkor elolvastam Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr balatonőszödi beszédét, mind a két részletet, nemcsak azt a minimális részt, ami nyilvánosságra került, hanem amiben az állam átalakításáról beszélt, rendkívüli tanulságokkal szolgált, teszem hozzá - ennyi év távlatából, némi higgadtsággal kezelve a helyzetet -, nagyon tanulságos, lehetne belőle sok mindent figyelmébe ajánlani a mindenkori kormányzóknak, már akik az országot kormányozzák. Csak azért mondom, hogy időről időre pártállástól függetlenül felmerül az, hogy mi is az a kormányzás.” Gyurcsány Ferenc akkor a közösségi oldalán reagált, így: „János, mi tartott ezen nyolc évig?” – kérdezte. J e g y z ő k ö n y v (pdf 32.oldalon, 1bekezdés) az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának 2014. július 10-én, csütörtökön, 14 óra 05 perckor az Országgyűlés Irodaháza I. emelet III. számú tanácstermében megtartott üléséről https://www.parlament.hu/documents/static/biz40/bizjkv40/MGB/1407101.pdf Az Orbán fizette uszított csőcselék, vandálok rombolása miatt 452 rendőr sérült meg, tört el valamelyik végtagja szerzett égési sérüléseket.... Orbánt meg kell kínozni és meg kell ölni!!!
csulak
2023. május 27. 19:35
Gyurcsány kergeti az anyját az asztal körül. - No de Ferkó, mit akarsz tőlem, nem szégyelled magad? - Nem én akarom anyám, hanem egy egész ország.
kulakman
2023. május 27. 05:32
Valaki szerint ha megértenénk az Őszödi beszéd lényegét , már rég túl léphettünk volna rajta, megértettük túlléptünk ezért nem kormányzott azóta sem , ellenzéknek jó, igaz,hogy a valódi ellenzékieket gátolja abban ,hogy kormányra kerüljenek , de ez legyen az ellenzékiek problémája, majd ha útban lesz nekik eltávolítják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!