A Szkeptikusok Társasága szimplán Gyurcsány Ferenc, mint tudomány

2023. április 22. 12:54

Vagyis a Szkeptikusok Társasága nem száz, hanem inkább a 150 évvel ezelőtti akadémista aufklerizmus egy kulturális zárványa. Olyasmik, mint a militáns ateisták, csak tudnak írni és olvasni.

2023. április 22. 12:54
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Én eddig azt hittem, a Szkeptikus Társaság, bár régimódi, kicsit merev és dogmatikus, már a tudománytörténet szempontjából (is) avíttas scientistákból áll, de legalább tényleg vannak, akik küzdenek a csalók, a babonák, a konteók ellen. Igaz ugyan – vélekedtem –, hogy valamiféle száz évvel ezelőtti aufklerizmus, esetleg az államszocialista népművelés maradványa, de legalább még akadnak, akik hősiesen szembeszállnak az egyre rohamosabban teret hódító tudományellenességgel és irracionalitással.

Na most azt látom, hogy tévés gyógyítók meg rontást pénzért levevők, meg mindenféle ezoszarokból meggazdagodók, meg az egyre extrémebb konteók helyett olyan ember került a listára, mint Máté Gábor, kanadai pszichológus.

Gondolom Feldmárnak, Jungnak, de még Freudnak is ott a helye. Ott a helye a laposföldhívők között bizonyára Wheelernek, Hugh Everettnek, vagy Roger Penrose-nak, és sokaknak, akik valami olyat mondtak, ami vitás volt, vagy nem tette rá a pecsétet az akármilyen tudományos főtanács.

Vagyis a Szkeptikusok Társasága nem száz, hanem inkább a 150 évvel ezelőtti akadémista aufklerizmus egy kulturális zárványa. Olyasmik, mint a militáns ateisták, csak tudnak írni és olvasni.

Na ebben megint tévedtem. A laposfölddíjas lista ugyanis kissé politikai ízű-bűzű cucc, és nem menti, hogy vannak rajta számomra se rokonszenves figurák, illetve nézetek. Aztán Vágó Istvánra vagy az ugyancsak ilyesmi felvilágosítást szívügyének tartó Tóta W-re (és másokra) gondolva, rájöttem az igazságra:

A Szkeptikusok Társasága szimplán Gyurcsány Ferenc, mint tudomány.”

Nyitókép: Ficsor Márton, Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2023. április 24. 10:01
"hát a szkeptikusok társasága sem komoly, hanem a woke kultúra élharcosai " mindig tanulok valami ujat, most pl hogy a szkeptikusok akik Egely "doktor" meg Gyurcsokjozsefek ellen keltek ki azok igazabol a woke kultura... de Jezus szeret mi baj lehet...
tapir32
2023. április 23. 19:13
Szkeptikusok Társasága saját magának is adhatna Laposföld díjat az anakronisztikus nézeteik miatt.
csulak
2023. április 23. 14:15
Gyurcsány kergeti az anyját az asztal körül. - No de Ferkó, mit akarsz tőlem, nem szégyelled magad? - Nem én akarom anyám, hanem egy egész ország.
ÁrPi
2023. április 23. 09:32
Tisztelt FAM! ""Aztán Vágó Istvánra vagy az ugyancsak ilyesmi felvilágosítást szívügyének tartó Tóta W-re (és másokra) gondolva, rájöttem az igazságra: A Szkeptikusok Társasága szimplán Gyurcsány Ferenc, mint tudomány."" Komplexebben pedig : Azért ezen felül van nekik fontos, és mérvet adó Politikai Tőkéjük IS a Political Capital híresen független Krekó Pétere személyében.; Aki az amerikai "Foreign Affairs" külügyi szakfolyóirat gyakori Szerzője IS! Úgy vélem Bogár László tektonika-professzor úr ezért is kap LaposFÖLD-díjat. A Föld kéreglemezeinek elmozdulásai nyomában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!