Az érdekel, hogyan működik a világ igazából, kik és milyen erők mozgatják

2023. április 20. 10:48

Azt veszem észre, hogy mindenhol a külsőség számít. (Interjú)

2023. április 20. 10:48
null
Kásás Tamás
24.hu

(...) Említetted, hogy folyamatosan tanulsz. Most pontosan mit?

Azt most nehéz lenne fölsorolni, hogy miket olvasok nap mint nap. Minden érdekel. Főképp az, hogyan működik a világ igazából. A háttérben kik és milyen erők mozgatják? Kik vagyunk, mi a szerepünk ebben a rendszerben? Mennyire fontos a személyes felelősségvállalás? Hisz senki nem lesz helyettünk egészséges, senki nem lesz helyettünk boldog, gazdag, satöbbi.

Mire jutottál? Van konkrétan megfogalmazható tételed, amivel azt mondod, úgy látom, ez a világ, és ez vagyok benne én?

Nincs, mert még mindig nem tudom a válaszokat. Azt tudom, hogy mi mindent nagyon fizikai síkon nézünk, pedig az élet szerintem sokkal több annál. Nemrég elkezdtem foglalkozni az antropozófiával, a szellemvilággal. Rudolf Steiner könyvei hihetetlenül érdekesek, de ezt a témát nyilván nem lehetne a most rendelkezésünkre álló negyedórában összefoglalni. A lényeg az, hogy minden, ami nem fizikai síkon mozog, az engem nagyon is vonz. Talán ezért lehet az, hogy azt leszámítva, amikor egyedül vagyok a saját dolgaimmal, a hétköznapokban gyakran nem érzem komfortosan magam.

Ezt kifejtenéd bővebben?

Azt veszem észre, hogy mindenhol a külsőség számít. A közösségi médiában az emberek magukat mutogatják. Miért? Mire jó ez? Mi, emberek nem a külsőnk vagyunk, hanem annál sokkal több. Igen, tudom, most ez egy kicsit filozofikus, de hát ez van, nem? Nem azt mondom, hogy minden hülyeség, a fizikai világ ugyanúgy fontos, ebben kell most helytállnunk, csak ezt is jól kell csinálnunk.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attologic
2023. május 30. 20:51
Hat figyejjj...egy nagy utolso nekifutas...vagy nekiuszas lesz, az a kerdes ki hol foglal helyet. Jezus eljott lehetoseget kinalni...most van a dontes pillanata...amikor masodszor visszajon akkor mar felalltak a csapatok. Az ordog a lazadas csapatat szervezi, Isten a becsuletes, minden aljas indulattol mentes embereket gyujti egybe. A tibbi dolog felesleges felrebeszeles. Az gyoz...aki Istenhez all be :))))))))))
Palatin
2023. április 20. 20:51
"Azt veszem észre, hogy mindenhol a külsőség számít. (Interjú)" Éppen hogy nem. A külsöségek csupán a lényeg elfedésére valók. A háttérben mindig pénz, hatalom, befolyás. iránti törekvés húzódik meg. Az ideológia, a szép szavak stb, csak a lényeg elfedésére való.
balbako_
2023. április 20. 14:32
A világverő nagy csapatból egyedül Kásás nem vitte semmire a civil életben. Nem tanult tán középiskolája sincs, míg a többi diplomás lett. Igaz a világ legjobb pólósa is volt ebben remeket, de a polgári életben csak hányódik. Nincs családja nincsenek komoly céljai csak morzsolja a napjait óriáscsecsemőként.
Láncfűrészes Attasé
2023. április 20. 13:57
Kásás Tamás külsejével már csak tudja, hogy mennyire számít a külsőség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!