Ha értenénk a férfiakat, tenni lehetne azért, hogy ne a szélsőjobbra szavazzanak

2021. december 17. 10:19

Ha vidékiek, sokszor a falujukat sem bírják elhagyni.

2021. december 17. 10:19
null
Kende Ágnes
Qubit

„Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali pártokat támogatják? Vannak, akik ezt azzal magyarázzák, hogy a nők nyitottak és progresszívek, a férfiak pedig privilégiumaik elvesztése felett érzett sérelmeik miatt vonzódnak a szélsőséges pártokhoz.

Kimondatlan egyenlőtlenségek – A férfiak problémái Európában című (Unspoken inequalities. The problems of men in Europe) című, november végén megjelent tanulmányában Michał Gulczyński, a milánói Bocconi Egyetem doktorandusza viszont azt állítja, hogy a férfiak nem azért szavaznak a szélsőjobbra, mert féltik eltűnőben lévő privilégiumaikat, hanem mert frusztráltak attól, hogy miként alakul az életpályájuk; hogy nem mernek időben családot alapítani vagy le is mondanak róla; hogy le vannak maradva az oktatásban a lányokhoz képest, és ha vidékiek, sokszor a falujukat sem bírják elhagyni. 

Gulczyński szerint ahelyett, hogy veszélyes politikai nézeteikért hibáztatnánk a férfiakat, inkább meg kell érteni, hogyan élnek, mit gondolnak és mit éreznek. A szerző nem a nők társadalmi problémáit akarja lekicsinyíteni, hanem a férfiak, különösen az alsóbb rétegekhez tartozó férfiak kimondatlan problémáit és azok strukturális összetevőit elemezi.”

Nyitókép: Facebook

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Voltkocsmáros
2021. december 18. 04:56
Ablakon kidobott pénz volt amit a taníttatásodra költöttek,költöttünk.Viszont itt vidéken még találhatunk neked értelmes munkát.
Akitlosz
2021. december 18. 02:55
„Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali pártokat támogatják?" Már a kérdés sem igaz.
Akitlosz
2021. december 18. 02:54
Mert lehet a szélsőjobbra szavazni? Melyik párt az?
Levente
2021. december 18. 01:22
Ezt a problémádat oldotta meg a Feri, Heller Ágnessel karöltve. Így most a kommunistáktól a szélső jobbi(k)g minden szemetet a moslékban találsz! ui. Heller már döglött ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!