Teljes a fejetlenség Ukrajnában: három hónap múlva fog csak kiderülni, hogy ki számít hadkötelesnek

2024. április 04. 21:23

Most azokat a férfiakat fogják újra megvizsgálni, akiket korábban katonáskodásra korlátozottan alkalmasnak minősítettek.

2024. április 04. 21:23
Ukraine commemorates 2nd anniversary of liberation of Bucha

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Az ukrán elnök által csütörtökön aláírt és egy hónap múlva hatályba lépő új jogszabály azokat a hadköteles férfiakat érinti, akiket korábban katonáskodásra korlátozottan alkalmasnak minősítettek – írja a KárpátHír.

A lap arról számolt be, hogy ezek a hadköteles személyek mostantól 2025. február 4-ig kötelesek megjelenni a katonaorvosi vizsgálaton,

ahol eldöntik az illetők további sorsát. A szakbizottság az új jogszabály értelmében hadra foghatónak és így katonai szolgálatra alkalmasnak minősítheti át az állampolgárokat, illetve teljesen alkalmatlannak mondhatja ki őket.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt, hogy milyen kritériumok alapján lehet alkalmasnak vagy teljesen alkalmatlannak minősíteni a hadköteles korú állampolgárokat az ukrán kormány fogja három hónapos határidőn belül eldönteni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­­g­ö­­s­ ­­­l­­­á­­­n­­y­o­­­k­ ­­­v­­á­­­r­­n­­­a­k­­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Johogy
2024. április 05. 17:03
Umerovnak annyira sunyi cigany feje van, hogy az csak kazar ukran lehet.
bagira002
2024. április 05. 03:06 Szerkesztve
Ezt a zsidó származásút ukránt a nyugati gazdag zsidóság támogatja. Keresztény lenne nem tömnék pénzzel nem simogatnák nem fogadnák. Ezen az alakon keresztül a nyugat gazdagodik az eu meg nyugat felé eladósodik. Nagy hazugság hogy Ukrajnát az eu tagnak felveszik , porhintés ezzel a mesével a háborút támogatják . Ki a fene hiszi el Ukrajnát tömik pénzel fegyverrel minél jobban először lerombolják ,majd utána egy rakás romot az eu tagnak felvesznek , na ezt a hülyének meséljék . Hasonlat Valakik valamit megakarnak venni ,először jól összetörik majd egy használhatatlan roncsot megvesznek, valahogy Ukrajna is így néz ki.
2024. április 05. 02:28 Szerkesztve
Fogadni merek a hivatalnokok akik az ügyön dolgoznak ott szabotálják ahol tudják, nehogy ezt a korosztájt is el*rja nem kicsit nagyon a Zselenskiyiyiyiv és náci banda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!