Mi tettük, magunkkal – Embervadászat 2006

2021. november 12. 15:24

Pökhendi és alpári stílusa méltóságában sértette meg a magyar polgárok jelentős részét.

2021. november 12. 15:24
Schmidt Mária
Látószög blog

„Bombaként robbant, amikor 2006. szeptember 17-ének délutánján a Kossuth rádióban részleteket adtak le Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek Balatonőszödön, a szocialista parlamenti képviselők előtt május 26-án elmondott titkos beszédéből. »Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?«

A MINISZTERELNÖK HAZUGSÁGBESZÉDE, MELY HEMZSEGETT A TRÁGÁRSÁGTÓL, FELHÁBORÍTOTTA AZ ORSZÁGOT.

Lesújtó bizonyítványt állított ki magáról, aláásta a belevetett bizalmat, megrengette szavahihetőségét, és megkérdőjelezte alkalmasságát. Pökhendi és alpári stílusa méltóságában sértette meg a magyar polgárok egy jelentős részét. A tanácstalan politikai elit, és a bénult ellenzék helyett a budapestiek egy része úgy döntött, az országgyűlés épülete előtt demonstrálva juttatja kifejezésre csalódottságát és felháborodását.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének másnapján, szeptember 18-án újra tömegek gyülekeztek a Kossuth téren. Köztük provokátorok, balhéra kész csoportok is voltak. Egy mintegy 30-40 fős agresszív csoport 21:45-kor Toroczkai László és Takács András vezetésével egy máig ismeretlen kiáltvány beolvastatása ürügyén az MTV-székházához vonult. Azt követelték, hogy petíciójukat élő adásban olvashassák be. A kérést visszautasították, még csak tárgyalni sem kezdtek velük. Ezt követően Toroczkai visszament a Kossuth térre, hogy erősítést hozzon. Ezt az MTV-nél tartózkodó rendőrökkel is közölte, az átvonulásra toborzó felhívását a Kossuth téren levő rendőri vezetők is hallották. Ennek ellenére az átvonuló tömeget rendőri erők nem kísérték (!). 21:45-kor 12 rendőrt azzal az utasítással vezényeltek az MTV-hez, hogy pajzsaikat hagyják szolgálati gépkocsijaikban (!). A székházat védő rendőröket egy jól körülhatárolható csoport provokálni kezdte, és amikor azt tapasztalták, hogy a rendőrség nem ura a helyzetnek, egyre vadabbá váltak.

Rövid időn belül elszabadult a pokol. 21:50-kor Gergényi tábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, egy polgári ruhában szolgálatot teljesítő alezredest (!) jelölt ki a Szabadság tér helyszínparancsnokának, aki a helyszínre ment, de a rendőri irányítást nem vette át (!). 22:05-kor a székháznál szolgálatot teljesítő rendőrök szolgálati rádión segítséget kértek, de a „forgalmazásra” senki nem válaszolt (!). A helyszínen levő BRFK-s rendőrszázados a kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjének tudott jelentést tenni a kialakult helyzetről (!). A szolgálatban lévő rendőrök tehetetlenek voltak, erősítést nem kaptak, a Hír TV képernyői előtt ülők számára úgy tűnt, hogy Magyarországon megszűnt a karhatalom, senki nem ura a helyzetnek.

NYILVÁNVALÓVÁ VÁLT, HOGY ÚGY A KORMÁNY, MINT A RENDŐRSÉG MAGATEHETETLEN, KÉPTELEN A KÖZREND BIZTOSÍTÁSÁRA.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2021. november 14. 17:02
Közlekedési rendőröket vezényeltek az MTV székházához. Azt akarták, hogy komoly sérülést szenvedjenek, hogy utána szükség állapotot lehessen hirdetni.
Pipas 3
2021. november 13. 09:27
Csak kérdezem, Maki Zaj mennyivel különb Gyurcsánynál, vagy Dobrevnél?
duzur
2021. november 13. 09:25
Lájtos Görög tragédia ami erröl a családról tudható...
írmag
2021. november 12. 21:16
Ez az összeállítás nem elegendő Gyurcsány bíróság elé állításához?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!