Felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők

2021. október 23. 08:25

Voltam a felcsúti stadionnál Orbán háza mellett.

2021. október 23. 08:25
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„A hivatalos állami megemlékezéseket azokon a helyeken celebrálják, ahová az 56-os hősök mentek 65 éve. Én viszont felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének. Voltam az Orbán család hatvanpusztai luxusbirtokánál, az alcsúti golfklubnál (a tulajdonos Orbán papa, a bérlő a Gázszerelő), voltam a felcsúti stadionnál Orbán háza mellett és igen, voltam a Kunigunda utcában, az állami propagandatévé székházánál is. Vannak, akik azt mondják, ezt a rendszert csak forradalommal lehet megdönteni. Én azt mondom, hogy ez az, amit mindenképpen el kell kerülni. De a tisztességes választások feltételeit kemény és határozott nyomásgyakorlással kellett volna kikényszerítenünk. Az elmúlt években ezt nem tettük meg, és valljuk be, alig tettünk érte valamit. Emiatt van az, hogy a gyalázatos kormányzati teljesítmény, az alig leírhatóan nagy korrupció, a széteső állami szolgáltatások ellenére sajnos még mindig kétesélyes a 2022-es választás.

Az ellenzék viszont most úgy döntött, hogy harmadszorra is megpróbálja a kormány által diktált, tisztességtelen, egyenlőtlen feltételek mellett legyőzni a Fideszt. Erre szerencsére most a végre együttműködő pártok és az előválasztáson kiválasztott jelöltek miatt több az esély, mint korábban. De ezért nagyon-nagyon sokat kell még tennünk. Igaz, ma nem kell kibumlizni Felcsútra vagy a Kunigunda utcába, elég kimenni a belvárosban a pártok közös nagygyűlésére vagy éppen a Kétfarkú Kutyák békemenetére, van kisföldalatti, buszok, trolik, villamos, sok parkoló, szép idő. Jöjjenek minél többen! De aztán rengeteg lesz a munka, aktivistának jelentkezni és további aktivistákat keresni, szervezni és szerveződni, aztán szórólapokat hordani és plakátokat ragasztani, pultozni és kopogtatni. Ha elegen leszünk, nyerhetünk. És akkor nem forradalmároknak kell kikergetni ezekről a helyszínekről a tolvajokat, hanem törvényekkel a parlament fogja ezt megtenni.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BlancoAgilon38
2021. október 24. 13:42
Ákoska! A 2022-s választás nem még mindig kétesélyes. Mindig egyesélyes volt.
Most80
2021. október 24. 08:50
Na és végül sikerült a zászlórúddal lerombolni a Pancho Arénát? A saját gyűlésükre nem mennek el a "felkelők" (mocskosul romantikus ez a szó), nemhogy Felcsútra, a Sötét Nagyúr szívcsakrájához, felforgatósdit játszani.
ZolieM
2021. október 24. 01:09
Ez a manus tényleg elmebeteg.
mantinel
2021. október 23. 23:10
"felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének" És mi van a mai felkelőkkel? Te vagy az egyetlen, aki odatalált, Te barom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!