Bármilyen készülő gázútvonalból kimaradni energetikai öngyilkosság

2021. október 03. 21:46

Azt sugallni, hogy lenne bármilyen mozgástere a magyar kormánynak tévedés volt a részemről.

2021. október 03. 21:46
null
Jászberényi Sándor
Facebook

„Többen felhívták a figyelmemet, az orosz északi- és déli áramlat kapcsán, hogy egyrészt eléggé régóta tudható, hogy készül, másrészt a mindenkori magyar kormányok érdeke, hogy biztosítsa a magyar gázellátást mindenáron, és ez egész Európára is igaz. Bármilyen készülő gázútvonalból kimaradni energetikai öngyilkosság (ahogyan egy kolléga ironikusan írta privátban: választhatunk, hogy ukránok vagy magyarok fagyjanak meg), tehát azt sugallni, hogy lenne bármilyen mozgástere a magyar kormánynak tévedés volt a részemről.

Mindemellett azt gondolom, hogy az ukránok ettől függetlenül bajban vannak, és a magyar lépést biztosan árulásnak tekintik.”

Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter (j) felavatják a most elkészült nagynyomású földgázszállító vezetéket a Kiskundorozsma Nemzetközi Mérőállomáson 2021. szeptember 30-án. Ezzel megkezdődik a földgáz kereskedelmi forgalmazása a két ország között.
MTI/Rosta Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. október 04. 16:42
Még azt sem tudja "tudós" szerzőnk, hogy mi a fő baja Ukrajnának ezzel. Magyarország gázzal segítette az ukránokat abban a reményben, hogy segít a magyar kisebbségek helyzetén ezzel. Ez úgy működött, hogy az oroszoktól kapott gázból kaptak az ukránok. Most ez megszűnt. De azon nem képesek elgondolkodni, hogy nem kéne-e mégis azzal 150-200 ezres kisebbséggel normálisan bánni.
Burmin
2021. október 04. 16:34
Ostobák az ukránok tudnivaló volt hogy megépül a német-orosz gázvezeték, hiába pattogtak. Hát azt gondolom visszavonni a nyelvtörvényt autonómiát a Donbassznak oszt meglátjuk. ha nem segítse őket a jóságos Bájdi bácsi !
Kanóc
2021. október 04. 11:22
No, Jászberényinek akkor van egy cseppnyi belátási képessége energetikai témákban. Ezzel máris lekörözte Schiffert, aki évtizedek óta egy megátalkodott barom.
BobbyBacsi
2021. október 04. 11:01
"Mindemellett azt gondolom, hogy az ukránok ettől függetlenül bajban vannak, és a magyar lépést biztosan árulásnak tekintik.” Elárulni csak barátot,szövetségest,rokont lehet elárulni..aztán melyik kategóriába is tartoznának?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!