A DK fejezze be a magyar gyógyszerhatóság elleni hangulatkeltést!

2021. január 16. 20:28

Nemrég még az orosz vakcina ellen emeltek szót.

2021. január 16. 20:28
Bencsik János
MTI-OS

„A Polgári Válasz elkötelezett amellett, hogy  Magyarország minél hamarabb »kinyithasson«, és megszűnjenek a mindennapi életünket korlátozó intézkedések. Meggyőződésünk, hogy ehhez egyedül a tömeges, biztonságos és hatékony oltáson át vezet az út, ezért minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely ezt elősegíti.

Köztudott, hogy a magyar gyógyszerhatóság (OGYÉI) eljárásrendje sokkal szigorúbb, mint az Európai Gyógyszerügynökségé (EMA). Így a Demokratikus Koalíció felvetése, miszerint csak európai engedéllyel rendelkező vakcinával lehessen Magyarországon oltani, jó esetben tájékozatlanság, rosszabb esetben az oltással kapcsolatos félelmek politikai haszonszerzésből történő felerősítése. A DK-nak sajnos nem ez az első ilyen akciója. Nemrég még az orosz vakcina ellen emeltek szót, ám a Szputnyik V-öt azóta már Németország és Dél-Korea is szeretné gyártani, az Európai Unió pedig nagyon szívesen oltana vele.

Elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely potenciálisan hatékony és biztonságos vakcinák kizárását jelentheti a jelenleg is oltóanyaghiánnyal és kormányzati fejetlenséggel terhelt magyar oltásprogramból. Annak érdekében, hogy az életünk visszatérhessen a normális kerékvágásba, eddig hat saját javaslatot fogalmaztunk meg, ezek megtalálhatóak Facebook oldalunkon.”

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 17. 15:32
Az oltásra nem a vírus, hanem a korlátozó intézkedések fenntartása ellen van szükség, sajnos! Így mindegy is, melyiket mennyire hatásosnak híresztelik!
annamanna
2021. január 17. 15:06
"Váratlanul lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelyiktől Orbánék rengeteg vakcinát vennének Az orvos ugyanis arról posztolt 4,8 millió követőjének a Twitter-szerű kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga." https://444.hu/2021/01/15/varatlanul-lemondott-annak-a-kinai-gyogyszercegnek-az-elnoke-amelyiktol-orbanek-rengeteg-vakcinat-vennenek
zakar zoltán béla
2021. január 17. 11:14
simlis
péterx
2021. január 17. 07:44
A "DK" ész nélkül szidalmaz mindent, ami Orbánék jó kormányzását jellemzi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!