Novák Katalin videója

2020. december 15. 12:08

Egy családügyi minisztertől nem azt várjuk, hogy megmondja, hol a helyünk.

2020. december 15. 12:08
Szél Bernadett
Facebook

„Novák Katalin videójában az a leginkább zavarba ejtő, hogy női politikusként arról próbál győzködni minket, nőket, hogy elégedjünk meg egy sokkal alacsonyabb társadalmi pozícióval annál, mint ahova ő maga is eljutott. Egy miniszter asszony miért nem arra használja hatalmát és befolyását, hogy nők tömegei számára váljon elérhetővé az, amit neki megadatott? Miert nem arra használja a pozícióját, hogy segítse a társadalmi egyenlőség, az igazságosabb tehermegosztás, a nők előbbrejutásának az ügyét az élet minden területén? Miért ilyen fura hangulatú videóban tesz hitet egy igazságtalan helyzet mellett és próbálja ezt a nők »bátor döntéseként« eladni?

Önmagában bizarr, hogy 2020-ban egy miniszter arról csinál videót, hogy a társadalmi egyenlőtlenség természetes dolog, aminek megváltoztatása »rosszul értelmezett emancipációs törekvés«. Szerinte tévedünk akkor, amikor lázadunk az alacsonyabb bérek, a rosszabb munkaerőpiaci esélyek és a nagyobb terhek ellen: szerinte ez maga a megváltoztathatatlan női sors. (Ilyeneket utoljára a nagymamámtól hallottam, amikor szegény nagyon besokallt...) Közben férfiak mintha nem is lennének, és a szerepük kimerülne a családalapításban és a pénzkeresésben. Ez nem épp a 21. század zenéje, és főleg nem egy koronavírus-krízisben szorongó világé. Tényleg pont most kell ezt a lejárt lemezt elővenni, nincs jobb dolga a magyar kormánynak?

(...)

Egy családügyi minisztertől nem azt várjuk, hogy megmondja, hol a helyünk, hanem hogy olyan viszonyokat teremtsen, ahol nincs szükség a szupererőnkre ahhoz, hogy egyszerre dolgozzunk otthon és a privát életünkben. A többit megoldjuk, fura videók nélkül is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2020. december 16. 12:11
Szél Bernadett, a Momentum parlamenti füle és szeme.
Leo3
2020. december 16. 09:10
Bettikém! Egy nőtől nem azt várjuk, hogy férfi legyen!
Bástyaelvtárs
2020. december 16. 00:59
minden szavával egyetértek
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 15. 22:00
Ha egy nő olyanná akar válni mint Szél, Kunhalmi, Szabó, Donáth, Cseh, Dobrev, tegye. Szerencsére van a nőknek egy jelentősebb hányada akik jól érzik magukat nőként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!