Ha nagy a nyomás, Orbán is hajlik

2020. május 23. 19:22

Budapest Európa-politikája három szóból áll: nem, nem, nem.

2020. május 23. 19:22
Jacques Schuster
Welt.de

„Az EU belső hibái és gyengeségei nem jogosítják fel az új tagállamokat arra, hogy megsértsék azt az értékkánont, amit kormányaik csatlakozásukkor elfogadtak. Magyarország jogszerűtlenül cselekedett, amikor hetekig internálta a menekülteket. Az Európai Unió Bírósága ezt állapította meg a legújabb ítéletében. Budapest most megadja magát az ítéletnek. Elismeri: az uniós jog megelőzi a nemzetállamit.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor szerette szidni a brüsszeli elitet, és kereste a lengyel PiS-kormány társaságát, mikzöben a Nyugat »lumpenliberalizmusát« (Kaczyński) ostorozta – de jól tudja, hogy hazája mit kap az EU-tól, és ha folytatná, akkor le kellene mondania a brüsszeli segélyekről.

Orbán taktikája az, hogy belpolitikai okokból a végletekig hergeli az európaiakat úgy, hogy közben nem engedi, hogy törés következzen be a viszonyban. Ezzel a viselkedéssel a továbbiakban is számolni kell – ugyanúgy, mint a magyarok alkalmatlanságával arra, hogy az EU-kritikát konstruktív javaslatokká formálják. Budapest Európa-politikája három szóból áll: nem, nem, nem. Így fosztja meg magát Magyarország attól a súlytól, ami az övé lehetne az EU-ban. De a bírók ítéletének megadja magát. Ennyit tud. Sajnos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. május 25. 11:38
Ha nagy a nyomás, Orbán is hajlik" Schuster elvtárs nyomás nélkül is hajlik...
Vakfolt
2020. május 25. 10:33
"megsértsék azt az értékkánont" Micsoda találmány ez a szó! Szóval ugyanazok az értékek, csak más szólamban? Azt úgy hívják, hogy nem ugyanazok az értékek. A faszi valóságérzékelésével is baj van, az eu azért támadta a tranzitzónát, mert azt akarta, hogy szabadon mászkáljanak országunkban a "menedékkérők". Erre most már a tranzitzónáig sem jöhetnek. Ha ez neked öröm, akkor szaladj vele. "Budapest Európa-politikája három szóból áll: nem, nem, nem." Nem is tudom honnan ismeri ilyen jól Karó pajtást, de ezt tényleg eltalálta.
Flagellator1974
2020. május 24. 21:52
Né má! Beszélő patkány!
lilla
2020. május 24. 16:13
Schuster, maradj inkabb a cipoknel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!