A politikának sosincs vége

2018. augusztus 22. 22:41

Az európai parlamenti liberálisok, a szociáldemokraták és a néppártiak mind liberálisak.

2018. augusztus 22. 22:41
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„Az európai demokrácia trükkje ugyanis az, hogy az összeurópai választási eredményt országonként akarják majd értelmezni. A három szélsőliberális frakciónak ugyanis szinte bizonyosan együtt többsége lesz a választások után is. Aztán ha esetleg megszorulnának, számíthatnak a még náluk is zakkantabb zöldekre, meg a néhány kommunista képviselőre is természetesen. A liberálisok, a szociáldemokraták és a néppártiak ugyanis mind liberálisak. A Néppárt legfeljebb azt mondhatja el magáról, hogy érdekből a még nem teljesen liberálissá satnyult jobboldali pártok nem léptek ki belőle, de ez a meccs még nem dőlt el, könnyen előfordulhat, hogy a vállalhatatlan kompromisszumok sorozata véget ér egyszer. Habár Junker után egyetlen kicsit is racionális konzervatív sem követheti el azt a hibát, hogy hozzájárul újra egy alkoholista elmebeteg hatalomba emeléséhez. Ennél csak az lenne rosszabb, ha valami tehetséges elmebeteggel terhelnék meg az Európai Bizottságot, aki valami tetszetős reformtervvel elkábítja a közvéleményt és évekkel el tudja odázni a reformokat vagy a válság kirobbanását. Mert arra semmi esély sincs, hogy az EU és a liberális kormányok képesnek bizonyulnak egy ilyen komplex válság kezelésére.

A boldog és nyugodt békeévek mindig mögöttünk vannak és nem előttünk. Lehet, hogy a jelenlegi európai gazdasági és politikai rendszer még évekig, akár egy évtizedig is fennmarad, de a jelenlegi trendek mind-mind Európa gyengülését jósolják. Észak-Afrika, a Közel-Kelet, volt szovjet térség káoszos államainak bizonytalansági tényezőit Európa nem tudja – és elitje ezt fennen hangoztatja is –, hogy nem is akarja kezelni. Európa elvileg gazdasági potenciálja és lehetséges katonai ereje alapján a világ harmadik-negyedik katonai hatalma lehetne. Ehhez képest minden szomszédjának megmutatta már, hogy védekezésképtelen, pénzzel és szorosra fűzött kereskedelmi kapcsolatokkal akarja megvásárolni a biztonságát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakocka
2018. augusztus 23. 14:32
Mint a nyűvek. A következő propagandista, közpénzen.
zakar zoltán béla
2018. augusztus 23. 09:27
Pontos
matykox
2018. augusztus 23. 08:50
Botondnak persze igaza van. A realitás közel lehet ehhez a képhez. Amit persze a naiv ostobáknak elfed a libsi - internáci füstköd. "Demokrácia, humanizmus, emberi jogok" - hogy csak a modern aufklérista három szlogenjét említsük. A permanens "civilezés" mellett - ezeréves trükkök sorozata.
Óbor Dezső
2018. augusztus 22. 22:56
Gazember bolsik trükköznek megint!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!