Aláírtam. Ne menjen el mellette, írja alá ön is!

2018. január 26. 21:20

Jelenleg nincs olyan átfogó jogszabály az EU-ban, amely garantálná az őshonos nemzeti kisebbségek jogait. A Minority SafePack lényege, hogy napirendre kerüljön.

2018. január 26. 21:20
Borbás Barna
Heti Válasz

„Gyalog közlekedő polgártársaim százezreihez hasonlóan én is gond nélkül elmegyek minden nyilvános aláírásgyűjtés, szignókért kuncsorgó utcai kampánystand mellett. Olyan ez, mint a bannervakság. Meg aztán: ha fel is tűnik, minek aláírni bármit? Csupa hátsó szándék, adatgyűjtés – gondolja az ember. Nem is alap nélkül.

A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack) viszont bármiféle fenntartás nélkül írtam alá.

Az ügyet támogató szervezetek (a FUEN, vagyis az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója és a Rákóczi Szövetség) már hosszú hetek óta kint vannak az utcán, a gyűjtés áprilisig tart, az egyetlen apropó, amiért ezt megírom, az az aktuális lapszámunkban olvasható rövid interjú a FUEN-t vezető Vincze Loránttal. Vincze száját elhagyta egy nagyon egyszerű, de nem kis súllyal bíró mondat:

»A kudarc nem lehet opció, nem beszélhetünk hitelesen 50 millió őshonos kisebbségi közösséghez tartozó polgárról, ha egymilliónak az aláírását sem tudjuk összegyűjteni.«

Miről van szó?

Jelenleg nincs olyan átfogó jogszabály az EU-ban, amely garantálná az őshonos nemzeti kisebbségek jogait. A Minority SafePack lényege, hogy hét uniós államból kell legalább egymillió aláírást összegyűjteni áprilisig, hogy napirendre kerüljön egy európai szintű, a tagállamokra nézve kötelező kisebbségvédelmi rendszer.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jokecskemeti
2018. január 27. 18:23
én is aláirom mert magyarországi szlovákként felháboritónak tartom hogy én nem tanulhattam az anyanyelvemen az iskolában heti kétszer volt szlovák szlovák óránk undoritó ez a kétszinüség
Ellensúly
2018. január 27. 14:51
Ha egy lap keresztény szellemiségű, a családok, a magyar vállalkozások, az ország és a nemzet gyarapodását állítja figyelme középpontjába, ezekért a célokért tesz a lehetőségeihez mérten, és közben elutasítja az illegális bevándorlást, a határon túliak kirekesztését, a szabályozatlan gazdaságot, polkorrektséget, a genderőrületet és más liberális vadhajtásokat, akkor az igenis konzervatív, keresztény, polgári. Még akkor is, ha a tájékozatlan proletárok és/vagy sunyi provokátorok (a megfelelő válasz aláhúzandó) tehetetlen dühükben a fejük tetejére állnak.
anegy_
2018. január 27. 10:43
Jól le van maradva a HV a propagálással. Itt a Mandin már hónapokkal ezelőtt közzétették az aláíró-oldalt! (többször is). Akit érdekelt, az itt alá is írta (fél percet sem vett igénybe). Sajnos nem volt túl látogatott a cikk.
Csomorkany
2018. január 26. 22:41
Állítólag neten is alá lehet írni, de hun? Jó, tudom, a gugli a te barátod, csak ha adnátok linket, az másoknak is segítene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!