Kétezer-egyszáz leütés

2017. december 05. 11:40

Látom, ahogy szemüveged mögül ennél a sornál rám kacsintasz cinkosan, de nem tudom viszonozni, valami belemehetett a szemembe, úgyhogy csak annyit még: János, nyugodj békében!

2017. december 05. 11:40
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Idők

„Mert ebben te voltál az egyik legnagyobb. Amikor azt mondja a szerkesztő, hogy kétezer-egyszáz leütés, de legyen benne minden, születés, elmúlás, öröm, fájdalom, múlt, jövő, szóval az egész világ. S alig negyven perc múltán leadtad mindig.

Soha nem felejtem el, én voltam a lapszerkesztő még a Nemzetnél, amikor kiderült, közölhetetlen egy írás azon az oldalon, ahol a te publicisztikád is szerepelt. A már betördelt cikked alatt keletkezett egy termetes lyuk, amit csak bámultunk lemondóan a kollégákkal, mert tartalék anyag épp nem volt, szövegedhez viszont nem akart hozzányúlni senki.

Mi sem természetesebb, mondtad, amikor sűrű elnézéseket kérve aziránt érdeklődtem, hozzá tudsz-e írni a leadott hasábokhoz. Visszajöttél, leültél a tördelőgép elé, és röpke fél óra alatt átírtad az egészet. Benne volt minden, és méretre is épp megfelelt. Azt hiszem, akkor ott többen irigykedtünk rád.

Most viszont lassan tudomásul kell vennem, hogy nem jössz, hiába szólongatlak. Valaha megjelent írásaid alatt keletkezett egy termetes lyuk, amit csak bámulunk mindannyian a szerkesztőségben. Nehezen értjük meg, hogy nincs és nem lesz immár sem tartalék anyag, se átírt változat, hogy ez az űr most már itt marad mindig velünk.

És persze az olvasók elől eltakarjuk majd mindenféle cikkel, de az egyik sem lesz ugyanaz. Mert az már nincs. Látom, ahogy szemüveged mögül ennél a sornál rám kacsintasz cinkosan, de nem tudom viszonozni, valami belemehetett a szemembe, úgyhogy csak annyit még:

János, nyugodj békében!”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SonGoku nagyfaterja
2017. december 06. 07:39
Ideje követned gajdicsgeci, csontos szerencsére már oda került ahova való, talpnyaló nersevik foshalmazok.
Burmin
2017. december 05. 20:05
Nagyon kedveltem írásait a legjobbakat kivágtam eltettem. Isten nyugosztalja ott fent kedves János !
szekula
2017. december 05. 13:16
Egyes embereket eufemisztikusan konzervatívnak becézünk. Pedig csak ostobák voltak.
kispufi
2017. december 05. 13:02
Szép nekrológ volt, méltó Csontos Jánoshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!