Felfüggesztés

2017. november 24. 07:17

A szerzett jog szent, annak elvonása nem lenne tisztességes.

2017. november 24. 07:17
Veress Jenő
Népszava

„A határainkon kívül élő magyar állampolgárok szavazati jogának védelmében becsületes magyar emberként mi sem mondhatunk mást: a szerzett jog szent, annak elvonása nem lenne tisztességes. Ezért – teljes mértékben osztva a kormány és az állampárt álláspontját – a kormányzat által más szerzett jog biztosításával összefüggésben képviselt álláspont mellett tesszük le a garast.

Emlékezetes: az országgyűlés által alkotott törvény értelmében fel kell függeszteni a nyugdíj folyósítását azokban az esetekben, amelyekben a nyugdíjra jogot szerzett magyar állampolgár köztisztviselőként vagy közalkalmazottként tovább dolgozik. A kormány szerint ilyenkor nem a szerzett jog megszüntetéséről vagy diszkriminációról van szó (a törvény ugyanis a Harrach Péterekre nem vonatkozik), hanem a szerzett jog átmeneti felfüggesztéséről. Ezt az álláspontot respektálta az Emberi Jogok Európai Bírósága és a magyar Alkotmánybíróság is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. november 24. 16:49
Népszara-csicskának Szép öcsém, be nagy kár, Hogy apád bolsi volt s te is az maradtál.
röviden
2017. november 24. 11:56
Jenőke... Ne állj meg félúton, elvtársaid a fasizmus elleni harc felfüggesztésén dolgoznak, arról rittyents egy szépet. Bár ha belegondolok, épp valami ilyesmivel próbálkoztál.
Karbantartó9
2017. november 24. 11:40
Aha...de a többség által megszavazott kormányzatot lehet hazugságcunamival aláásni.... Anyátok picsáját!
luisbathhelena
2017. november 24. 07:33
Jenő. Neked halvány fingod nincs mi a szerzett jog. Ha valaki dolgozni akar, ennek ismeretében teszi. A halálsikolyod akkor lenne jogos, ha a kormány azt indok nélkül elvenné mint ti a 13. havi nyugdíjat , mint ahogy indok nélkül is adta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!