Nehéz napok

2017. október 11. 07:42

Az országban már szinte kitapintható az idegenellenes düh, de e mesterségesen keltett harag ambivalenciáját azért mutatja, hogy az őcsényi pogromgyanús kirohanások miatt lemondott polgármestert már visszakívánná a falu.

2017. október 11. 07:42
Veress Jenő
Népszava

„Az országban már szinte kitapintható az idegenellenes düh, de e mesterségesen keltett harag ambivalenciáját azért mutatja, hogy az őcsényi pogromgyanús kirohanások miatt lemondott polgármestert már visszakívánná a falu. Titokban tán már érzik az ottaniak, hogy piszokul belelépett az életükbe a kormánypropaganda. Semjén Zsolt viszont még mindig nem nyugszik, szerinte a szabadkőművesek az új Sorosok. A miniszterelnök-helyettes és kollégái láthatóan már arra gyúrnak, hogy egy olyan ellenséget kreáljanak, akit név nélkül is helyes gyűlölni.

Jelen pillanatban Magyarország kormánya senkinek nem ad menedéket, vagy ha igen, letagadja. Merkel asszony ezzel szemben tízezerszám fogadja be az arra érdemes menekülteteket az unióba. Most pedig képzeljük el az elképzelhetetlent: ezek az uniós jogokkal és okmányokkal rendelkező menedékesek valami érthetetlen okból tömegesen szeretnének Magyarországra jönni, itt élni, boldogulni. Miféle fogadtatásban lenne részük? Jogilag, ugye, nem lehet fellépni ellenük, de itt van a rasszista marsallbot a tarsolyban: közösítsük ki őket, tegyük pokollá az életüket, meg amire még a magyar találékonyság képes.

Ez nem puszta fantázia, hiszen máris felélénkült a kommentszekció, és azt firtatja, ezek az életerős férfiak miért migránskodnak, miért nem harcolnak otthon a hazájukért. Ki törődik a klaviatúra csapkodása közben azzal, hogy vannak országok, ahol két-három „hadsereg” küzd egymás ellen? Összefogdossák a férfiakat és lelövetik egyiket a másikkal. Oly elképzelhetetlen, hogy léteznek emberek, akik nem szeretnének semmiféle ostoba háborúban meghalni, vagy akár terrorban élni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. október 12. 10:29
Veres Jenő vezesd a harcot, Vóna Gábor felelj neki!
néhai Ch.Pilot
2017. október 11. 16:39
"Oly elképzelhetetlen, hogy léteznek emberek, akik nem szeretnének semmiféle ostoba háborúban meghalni, vagy akár terrorban élni?” Veresském, 1945 és 1990 között ti se tudtátok elképzelni. Azt hittétek, mindenkinek jó a ti diktatúrátok. Pedig nem volt az, mi mégsem emigráltunk '56 kivételével, de akkor se más vallású, kultúrájú területre mentek akik mentek és nem várták, hogy eltartsák őket, és miattuk megváltozzanak a szokások, törvények.
zakar zoltán béla
2017. október 11. 13:04
Pogrom??????????????????????,
briganti
2017. október 11. 12:49
He-he-he.....pogromgyanús? Te internáci mosladék....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!