Exportált forradalom

2017. szeptember 10. 09:42

Kell-e nekünk exportált forradalom? S ha nem, akkor mi a teendő a feketéző exportőrökkel?

2017. szeptember 10. 09:42
Csontos János
Magyar Idők

„A Soros-aktivisták, köztük Gulyás Márton és Schilling Árpád által emlegetett, Orbán Viktor nemzeti kormányát elmozdítani szándékozó polgári engedetlenségi megmozdulások előkészítése nyilván messzemenően független az Útmutató a forradalomhoz című könyv népszerűsítésétől: afféle l’art pour l’art performansz.

Popovics, az anarchia és a felforgatás bibliájaként is emlegetett írás szerzője a 2000-es szerb diákmozgalom veze­tője volt. A Los Angeles Times korabeli cikke szerint Soros az Otpor (Ellenállás) nevű szervezeten keresztül finanszírozta Popovicsék tevékenységét: ennek köszönhetően tudtak sok millió plakátot és szórólapot nyomtatni, valamint a médiában politikai hirdetéseket fizetni. Aztán internacionalizálódott a biznisz.

Popovics 2003-ban megalapította a CANVAS nevű nem kormányzati szervezetet (NGO-t), s ennek révén több mint ötven országban képeztek ki aktivistákat a hatalmon lévő kormányok megbuktatására. Ez már egy kész forradalom-külkereskedelmi minisztérium. Egyfajta bulihangulatot teremtve viccessé, mókássá próbálják tenni az »ellenállást«, akár az Oktogonon táborozó spontán forradalmárok. És mindenütt támaszkodnak a Soros-hálózat helyi erőire, aktivistáira is.

Az a kérdés: kell-e nekünk exportált forradalom? S ha nem, akkor mi a teendő a feketéző exportőrökkel? Hamar meg kéne találnunk a választ, különben a Parlament mellől könnyen becsusszanhatnak a Parlamentbe. Che Guevara-pólóban, Mao-nyomatos hátizsákkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. szeptember 11. 07:37
A közvélemény kutatások szerint a Fidesz kormányzásával szemben NINCS számottevő elégedetlenség. Nem is lehet. Az, akinek NINCS megélhetésre alkalmas szakmája, mert NEM vette igénybe kellő mértékben az ingyenes közoktatás nyújtotta lehetőságeket sem, valamint azok, akiknek az MSZP-SZDSZ kormányok a mostaninál jobb lehetőségeket nyújtottak, természetesen elégedetlenek, de ők a kisebbség, még ha némelyikük szűk köréből ki NEM tekintve ezt máshogyan is látná, l. Vásárhelyi Mária, Alföldi Róbert és tsaik. Velük ellentétben én azt látom, h. a józan többséget tekintve NINCS kormányváltó hangulat, amit alátámasztanak az előző, MSZP-SZDSZ kormányok lassan közismertté váló "eredményei", az eladósítás és iparágak felszámolása. Nem kéne a rendzavarást tétlenül nézni és engedni. Nyilván vannak határok. Szerintem állami ünnepek megzavarása is már a határon túl volt. Más a tüntetés és mások a Gulyás által beígért liberális csemegék.
polnemkor
2017. szeptember 10. 16:13
Egy másik jó, alapos írás. Kell némi türelem az elolvasáshoz, de érdemes időt szánni rá: http://www.globalresearch.ca/who-is-behind-regime-change-revolution-business-ngo-supported-by-wall-street-and-us-intelligence/5370229
polnemkor
2017. szeptember 10. 16:00
Egy cikk a Guardianból: https://www.theguardian.com/world/2015/mar/08/srdja-popovic-revolution-serbian-activist-protest "The Serbian activist who formed the Otpor! movement in 1998 to overthrow Slobodan Milosevic has taken his philosophy of protest – laced with humour and rock’n’roll – worldwide. He explains how to mobilise people and change the world Srdja Popovic’s five-point guide to starting a revolution"
Ipper Péter
2017. szeptember 10. 15:15
Kétmilliárdot kaptálegy irodalmi lapra.Hol a pénz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!