Az Egyesült Királyság megmentése

2017. augusztus 26. 20:42

A brit koronáról egyre több drágakő hullhat le, ha már nem II. Erzsébet ül majd a trónon.

2017. augusztus 26. 20:42
Földi Bence
Magyar Nemzet

„A bulváros részletekbe fölösleges belemenni, ám a hatásokról érdemes szót ejteni. Az Erdélybe előszeretettel járó, ott földeket is vásároló, a Kálnoky grófi családdal jó viszonyt ápoló Károly herceg ugyanis II. Erzsébet trónörököse. A királynő férje, Fülöp herceg néhány héttel ezelőtti visszavonulása precedenst is teremthet, a korábban többször hangoztatott pletyka valósággá válhat, II. Erzsébet a következő években lemondhat a trónról. Akár így, akár elhunyta okán – de jelen állás szerint Károly herceg követné a trónon. Nagyon nehéz dolga lesz.

A legfontosabb kihívást a függetlenségi törekvések jelentik az ország számára. A brit koronáról egyre több drágakő hullhat le, ha már nem II. Erzsébet ül majd a trónon, hiszen több ország is bejelentette, addig szünetelteti függetlenségi harcát Londonnal szemben, amíg az agg királynő uralkodik. A királyi családnak ugyan nincs komoly hatalma, de identitással ajándékozzák meg az alattvalókat: a brit érzület még mindig erős az egyes nemzeti (angol, skót, északír, walesi) érzületek mellett. Ám az új uralkodónak szembe kell néznie azzal, hogy ezt az identitást komoly kihívás érheti: Ausztráliában, Új-Zélandon, és ami még fontosabb, Skóciában és Észak-Írországban is erősödnek a függetlenséget követelő hangok. Így ha nincs jó fejen a korona, végső soron akár szét is hullhat Britannia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. augusztus 27. 16:47
Az angolok mindig tudják, honnan fúj a passzátszél, nagyrészt persze azért, mert ők maguk fújják. Nem féltem őket egy királyváltástól.
brekker
2017. augusztus 27. 16:23
Ha Károly lesz az új király, akkor Unió Erdéllyel és Magyarország megmenti a Koronát. Életünket és vérünket a királyért/királynőért!
Tatulus
2017. augusztus 27. 13:39
Majd Bence megmenti őket! Ja, mégsem! Ennél hülyébb szemlézést rég láttam! (aszem Puzséré űbereli)
br-o
2017. augusztus 27. 12:58
És akkor mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!