Ausztria szerint példaértékű, ahogy a britek Ruandába telepítenék az illegális migránsokat

2024. április 26. 21:15

Az osztrák belügyminiszter azonban sajnálja, hogy a jelenlegi uniós szabályozás szerint a brit Ruanda-modellt nem lehet megvalósítani az EU-ban.

2024. április 26. 21:15

Nyitókép: X

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter példaértékűnek nevezte a brit Ruanda-modellt, amelynek keretében London az Egyesült Királyság területére illegálisan belépő menedékkérőket áttelepítené az afrikai országba. Dánia és Ausztria május 6-án Koppenhágában migrációs konferenciát rendez az unión kívüli országokkal való együttműködésről – jelentette be pénteken az osztrák néppárti politikus, hozzátéve, hogy a két ország vezető szerepet vállal ennek a kérdésnek az előbbre vitelében. Karner dán hivatali partnerével, Kaare Dybvad Bekkel közös bécsi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kijelentette, hogy 

„el tudna képzelni” az EU-ban a Ruanda-modellhez hasonlót. 

De felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi uniós szabályozás szerint a brit modellt nem lehet megvalósítani. Mint mondta, dán hivatali partnerével észszerűnek tartanák az ide vonatkozó szabályok megváltoztatását, hogy az ilyen projektek a jövőben uniós tagállamok számára is lehetségessé váljanak.  

(MTI)

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. április 27. 14:33
Tipikus, sunyi labanc megszólalás. Pofázni mer, de cselekedni nem. Elvárná, hogy mások tapossák ki az utat, és ha már veszélytelenül lehet rajta végigmenni, akkor az alattomos osztrák is előbújik. Addig csak lapít a féreg.
BBrutus
2024. április 27. 10:02
A deportálás példaértékű. De az, hogy nem engedjük be Őket, az embertelen. Ausztriában él még a vezérük náci szelleme.
iphone-3
2024. április 27. 02:43
akkor mi a faszra vártok? ki a migrikkel ausztriából, cselekedni kell nem ugatni.
Tommaso
2024. április 26. 23:10
ROSSZPÉLDA értékű, ahogy a britek Ruandába telepítenék a migránsokat. Akik azt sem tudják, hol van ez a polgárháború sújtotta, krvaszegény ország. A szirt Sziriába, a szudánit Szudánba. A nemzetközi jog nem is engedné máshová. Talán csak hlaci83 házába néhányat, de csak iszlamistákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!