200 ezer forintra büntetné a 14 éven felüli játszótér-használókat Kocsis Máté nyolcadik kerülete

2017. június 06. 20:04

A kérdés még mindig az, hogy lehet 14 éves gyerekeket lényegében kitiltani a játszóterekről.

2017. június 06. 20:04
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„De a kérdés persze még mindig az, hogy lehet 14 éves gyerekeket lényegében kitiltani a játszóterekről. Egy olyan kerületben, ahol ilyen nagy a szegénységben felnövők aránya, biztos jó dolog a kamaszok labdázásnak tiltása, a játszóterekről való száműzése? Nem éppen ez a hely- és térnélküliség fog még több gondot okozni ezeknél a gyerekeknél, és nem épp ez tereli őket olyan alternatív időtöltések felé, melyek biztosan károsak lesznek mind az adott gyerekek, mind az egész közösség számára?

A kerület hogy gondolta egyáltalán, hogy maximum 200 ezer forintra bünteti ezeket a gyerekeket, hogy fogja ezt rajtuk vagy a szüleiken behajtani? Miért a büntetéssel kíván megoldani a kerület olyan gondokat, hogy a kamaszok elveszik a kicsik elől a játszóteret? Egyébként én ez utóbbi jelenséggel majd másfél éves nyolcadik kerületi játszótéri pályafutásom alatt nem találkoztam, ellenben agresszívan migránsozó, bunkó, a gyerekeiket agresszivitásra tanító, legfőképp pont középosztálybeli szülőkkel bőven. (...)

Az, ha egy 14 vagy 16 éves gyerek az óvodások játszóterén játszik, nem viselkedési zavar és nem is bűn, hanem pontosan a hely és a közösségi lét hiányának egyik tünete. Ha a kerület ezt akarja kezelni, akkor nem a kamaszok ok nélküli büntetésével kellene foglalkoznia, hanem inkább olyan tereket kell létrehoznia, amiket tudnak használni ezek a gyerekek is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. június 07. 13:54
Jámbor egy képzelet-beli álomvilágban él, nem itt köztünk, halandók között. Az említett "gyerekek" nem valók a kicsik közé, mert az ovis korosztály még nem díjazza a spanglit.
briganti
2017. június 07. 11:14
he-he-he.....ez a szakállas barom, bartusi magasságokban jár.....
kisuff
2017. június 07. 10:37
Arcpirítóan moslék alak.
atila68
2017. június 07. 09:48
He?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!