Az állam én vagyok!

2017. április 10. 16:15

A közelmúlt gladiátorai: migránsok, Brüsszel, Heineken, Soros, Közép-Európai Egyetem. Vajon ki, mi lesz a miniszterelnök következő kiszemelt áldozata?

2017. április 10. 16:15
Szüdi János
Népszava

„A külföldi felsőoktatási intézmények magyarországi működését megszigorító, ellehetetlenítő előírások jól illeszkednek azok közé az előírások közé, amelyek megszüntették a magyar felsőoktatási intézmények autonómiáját. Sem a köztársasági elnöknek, sem az Alkotmánybíróságnak egy szava sem volt ezidáig ebben a kérdésben.

Érdekes fordulat: a kormánynak csak a CEU-val vannak gondjai, annak kell »csak« megszűnnie. Az elfogadott törvény – mondják – nem érinti a Közép-európai Egyetemet, az maradhat, működhet tovább. Ez kétséget kizáróan tudathasadásos állapot. A Közép-Európai Egyetem és a Central European University közötti különbségtétel hasonlít ahhoz, mint amikor az egyet elosztják: egy csak eggyel osztható, s az eredmény ismét egy (1/1=1). Bár a kormány gyógyíthatatlan! Az akut betegségét a köztársasági elnök meggyógyíthatja, ha »elkaszálja« a törvényt. A lényegen ez persze nem változtat. Magyarország marad, amivé ez a kormány tette: kormányzati aréna.

A közelmúlt gladiátorai: migránsok, Brüsszel, Heineken, Soros, Közép-Európai Egyetem. Vajon ki, mi lesz a miniszterelnök következő kiszemelt áldozata? Fontos, hogy mindig legyen ellenség a porondon! Kell a cirkusz a népnek! A kenyér el is maradhat. Fontos, soha ne arról essék szó, amiről beszélni kellene: merre tart Magyarország, s merre kellene, hogy tartson? Figyelve az eseményeket, Magyarország a vesztébe rohan. A kerítés összezár! Hacsak ...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2017. április 11. 11:57
Ne hazudj skribler! Nem kell megszűnnie. Csak betartani a mindenkire érvényes törvényt. Lassan közelítünk az igazsághoz...
Peter8811
2017. április 11. 07:10
Ezt a szar újságot kitartja el?
Peter8811
2017. április 11. 07:09
"Az állam én vagyok!" Amikor ti voltatok az állam , Nekem felkopott az állam .
Mich
2017. április 11. 00:00
Szüdi Népszava János: Az állam én vagyok! George Soros: Az "ellenzék" az én vagyok! Gyurcsány Feri: A jövőtök én vagyok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!