"És az Indexet mikor zárják be?" – a magyar sajtó haldoklása belülről

2017. március 16. 10:53

A Népszabadság szerkesztőségében nem a György Bence, Száraz István, vagy más, említésre még kevésbé méltó pitiáner törleszkedőktől volt büdös. Az a fojtogatóan penetráns szag egyenesen Orbán Viktorból áradt.

2017. március 16. 10:53
Kálmán Attila
Kettős Mérce

„Minket meg sem próbáltak pórázra rakni, győzködni, kivéreztetni, mint mondjuk az origósokat. Készültünk rá, de igaza van Mártha Bencének, jobb volt a halál. Origós ismerőseim már a mostani kirúgások előtt mondták, hogy milyen vállalhatatlan, ami ott újságírás címen folyik és mennének rögtön, ha lenne hova. Volt olyan, aki már jó fél éve inkább elment a legunalmasabb sajtóeseményre, csak ne kelljen bemenni abba a rohadt szerkesztőségbe. És volt olyan is, aki gyanútlanul (»Fiatal voltam, kellett a pénz.«) beült volna az Origóba, de pár nap után fejvesztve menekült abból a kormánypárti kuplerájból.

A Népszabadság szerkesztőségében nem a György Bence, Száraz István, vagy más, említésre még kevésbé méltó pitiáner törleszkedőktől volt büdös. Az a fojtogatóan penetráns szag egyenesen Orbán Viktorból áradt.

Ez nem egy Népszabi-rekviem és semmi hősies sem volt abban, hogy még hónapokig úgy csinálta mindenki a dolgát, hogy tudtuk, mindjárt vége lesz. Nyomasztó volt a vég érzete, de rendesen megforgattuk Matolcsyt, hazudozásba kergettük Rogánt, végeztük a munkánk, nem pedig ellenzékiekről írtunk össze mindenféle alaptalan baromságot. Ahhoz már mi magyar újságírók hozzáedződtünk, hogy direkt, elvárható politikai, büntetőjogi következmények nem lesznek, de hitegettük, hitegetjük magunkat a tájékoztatás fontosságáról, ilyesmikről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. március 16. 18:07
Sajnos a NER roppant budos. Az avitt kadarizmus tenyleg egyenesen a Bastya elvtarsat tokeletesen alakito orbanbol arad. Hanyinger. Az idiotak meg ennek a baromnak a kedveert bekemenetelnek. Kesz szocializmua.
Zsolt75
2017. március 16. 15:04
Mi történt a népszabival? Eladta a tulaj, mert csak vitte a lóvét. Az új tulaj, mikor erre rádöbbent, szétzavarta az ingyenélőket. Tipikus szoci gerinctelenség, hogy ezt nem az előző tulaj tette meg. Lö pá, firkászkám.
hátakkor
2017. március 16. 13:32
Hiányzik valakinek a Népszabó?
Héja
2017. március 16. 13:28
Úgy vagy te "magyar újságíró", mint bantu törzsfőnök.Jót nevettem. Az őshazug Népszabóról ennyi baromságot leírni... Dühöngj kisember és keress valami rendes munkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!