Beszarunk minden videótól

2016. szeptember 16. 09:35

Vicces, hogy annyira basszuk a csőrüket, hogy ők maguk hoznak létre velünk szemben újságot, ahol egy stratégiai igazgató leül és megpróbál jobb cikkeket írni, mint a 444. És aztán jó látni azt is, hogy mennyire nem megy nekik. Interjú.

2016. szeptember 16. 09:35
Tamás Bence Gáspár-Ács Dániel
Kreatív

Uj Péter valóban több interjúban utalt rá, hogy a 444 magja azért jött el az Indextől, mert a tulajdonos beleszólt a tartalomba. Viszont a tulajdonosaitok között most is vannak határozott politikai értékrendet képviselő szervezetek, mint a Soros György érdekeltségébe tartozó Open Society. A 2014-es választások idején támogattak is titeket választási visszaélések leleplezésében. Ők nem befolyásolják, hogy mit illik vagy nem illik feldolgoznotok?

TBG: Soros nincs a tulajdonosaink között, van viszont egy sokak mellett az ő alapítványa által is támogatott médiás befektetési alap. De ha az a kérdés, hogy egyébként én, mint újságíró világnézetileg, politikailag egyetértek-e Sorosnak és az Open Societynek az elképzeléseivel, akkor igen, inkább ebbe az irányba hajlok. De ilyen jellegű megkötések nincsenek nálunk.

ÁD: Semmilyen jellegű megkötés nincs. Se szerkesztői, se gazdasági, politikai iránymutatás nincs nálunk. Ezekkel az emberekkel, akiket frappánsan Soros Györggyel azonosítanak, soha nem is találkoztam. Sorosnak magának semmilyen tulajdona nincs a 444-ben, pedig egyébként szívesen látnám az ő pénzét, akkor legalább nem valamelyik hirdetőnek kellene dolgoznom egész héten. Két éven keresztül egy székem nem volt a szerkesztőségben, legalább egy nyamvadt széket kaphattam volna.

Hogyan látjátok az online újságírás és a média mai helyzetét? Ha holnap a 444 bezárná a boltot, ahogy tette ezt jó pár médium az elmúlt években, hová mennétek? Mit tudnátok kezdeni magatokkal?

TBG: Nem biztos, hogy szívesen el tudnék menni bárhová is, már ha ezt akarom csinálni, amit most, de az sem biztos egyébként, hogy ezt akarnám tovább csinálni. Viszont nem akarom megvédeni a mostani helyzetet, de valójában ez a fajta alárendelt szerep mindig is megvolt a politikával szemben, csak a politika nem volt ennyire viharos, mint az elmúlt években. Most nagyobbak a hullámok, nagyobbak a koccanások is. Nem voltak ekkora ügyek, nem forogtak ekkora pénzek kockán.

ÁD: Valóban nyomasztó tud lenni ez a permanens médiaháború. Én a reklám világából jöttem, valószínűleg visszamennék ebbe a szférába, ha a 444-et beszántanák. De egyébként látok vicces dolgokat is ebben. Mostanra odáig jutottunk, hogy a politika nem elégszik meg az irányított újságírókkal, hanem oda ülteti a saját kommunikációs szakembereit, és a kormány közvetlen kommunikációs stábja újságokat kezd alapítani, akár közvetlenül egy-egy adott vetélytárs ellen. Vicces, hogy annyira basszuk a csőrüket, hogy ők maguk hoznak létre velünk szemben újságot, ahol egy stratégiai igazgató leül és megpróbál jobb cikkeket írni, mint a 444. És aztán jó látni azt is, hogy mennyire nem megy nekik. Közben mi ott ülünk húszan abban a kis lepukkant szerkesztőségi szobában, fingszagban és csótányok között, ők meg Soros milliárdokat meg cionista összeesküvést vizionálnak mögénk. Én ezen tényleg jól szórakozom.

TBG: Azért várjuk ki a végét. Régen az ellenzéki újságírókat bebörtönözték, ma azt csinálják, hogy megpróbálják kihúzni a szőnyeget a lábaid alól a hirdetési pénzekkel. Lehet, hogy ennek a folyamatnak a vége tényleg az lesz, hogy nem marad senki rajtuk kívül a végére. Abban bízom, hogy ehhez azért lesz szava a magyar olvasóközönségnek is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. október 09. 21:07
Ki ez a két délceg vitéz? Azt egyébként tökéletesen értem, hogy nem szívesen mennének el innét..Ugyan hova is mehetnének és hol is kellenének..
atila68
2016. október 08. 18:31
Ezek derekasan be vannak állva maguktól, mint 3.scamp a vegyszerektől amit a szombat hajnali klozetttakaritás alatt beinhalál.
Dénia
2016. október 01. 12:36
"TBG: Soros nincs a tulajdonosaink között, van viszont egy sokak mellett az ő alapítványa által is támogatott médiás befektetési alap. De ha az a kérdés, hogy egyébként én, mint újságíró világnézetileg, politikailag egyetértek-e Sorosnak és az Open Societynek az elképzeléseivel, akkor igen, inkább ebbe az irányba hajlok. De ilyen jellegű megkötések nincsenek nálunk." Persze, mert azt mondod, amit hallani akarnak. Nem kell semmilyen megkötés meg instrukció, ha azokat az embereket válogatja ki egy sajtóorgánum, akik amúgy is az ő nézeteit vallják. Bár azért vannak olyanok nem kevesen, akik aki fizet az diktál alapon írnak. Sok ilyen pálfordulást, meg finoman végrehajtott száznyolcvanfokos fordulatot láttunk már.
Dénia
2016. október 01. 12:35
"Igazuk van abban, hogy az implikált 888 próbál olyan cikkeket gyártani, mint a 444, csak sajnos az ottani szerkesztőség ahhoz hülye. " Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az alattomos cinizmus nem mindenkinek áll jól. Eleve hibás szerintem a felfogás, hogy szemétkedésben kellene felvenni a versenyt. Abban jobbak a mindenkori ballibek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!